Bosch Engineering echipează tramvaiele oraşului Iaşi cu sistemul său de avertizare anticoliziune frontală

F.D.
Companii / 2 iulie

Bosch Engineering echipează tramvaiele oraşului Iaşi cu sistemul său de avertizare anticoliziune frontală

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a oraşului Iaşi cu sistemul său de avertizare anticoliziune frontală, denumit Tram Forward Collision Warning (TFCW). Sistemul asistă vatmanii în situaţii critice în traficul urban prin avertismente sonore şi vizuale, oferind astfel o siguranţă sporită, atât pentru conducătorii de tramvaie, cât şi pentru pasageri, sau pentru alţi participanţi la trafic, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Siguranţa în transportul public este una dintre cele mai mari provocări pentru oraşele moderne şi mai ales în traficul urban dens, utilizatorii neatenţi ai drumurilor prezintă un risc considerabil pentru conducătorii de tramvaie. Municipiul Iaşi, care a devenit în ultimii ani un important centru de inovare şi infrastructură modernă, intenţionează să îmbunătăţească siguranţa rutieră prin utilizarea tehnologiilor moderne. Proiectul, iniţiat de Primăria Municipiului Iaşi, este dezvoltat împreună cu Bosch Engineering, care îşi va asuma pentru prima dată rolul de furnizor de nivel 1 şi va fi responsabil de livrarea, instalarea sistemului şi instruirea conducătorilor de tramvai. "Suntem încântaţi că oraşul Iaşi a optat în favoarea sistemului nostru şi că putem contribui la o mai mare siguranţă rutieră", a declarat Heiko Mangold, directorul departamentului de tehnologie feroviară la Bosch Engineering GmbH. Finalizarea proiectului este preconizată pentru vara anului 2025.

Sistemul de avertizare anticoliziune pentru tramvaie (TFCW) de la Bosch Engineering este utilizat cu succes în întreaga lume din 2017. Sistemul are trei componente, care funcţionează perfect împreună. O cameră multifuncţională monitorizează liniile de tramvai şi detectează obiecte precum pietoni, vehicule şi biciclişti. Un senzor radar detectează obstacolele chiar şi în condiţii dificile, cum ar fi ceaţă, ploaie şi întuneric. De asemenea, primeşte informaţii de la cameră, le verifică şi le compară cu parametri precum viteza şi distanţa. Toate aceste informaţii se reunesc apoi în unitatea de control feroviar, care asigură interfaţa dintre componentele Bosch şi sistemele tramvaiului. Acest lucru permite instalarea cu uşurinţă a sistemului chiar şi în modelele mai vechi de tramvai. Dacă există un risc iminent de coliziune, sistemul avertizează vatmanul atât vizual, cât şi acustic. Şi într-o etapă viitoare de dezvoltare, sistemul ar putea chiar să frâneze automat dacă conducătorul nu reacţionează. În prezent, sistemul este integrat pe opt tipuri diferite de tramvaie, inclusiv modele din generaţii diferite. Această varietate reprezintă o provocare specială, deoarece sistemul trebuie adaptat individual la diferitele tipuri de tramvai pentru a asigura o funcţionare fără probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb