Bosch Termotehnică a înregistrat venituri de 4,5 miliarde de euro în anul 2022

S.B.
Companii #Construcţii / 15 martie 2023

Bosch Termotehnică a înregistrat venituri de 4,5 miliarde de euro în anul 2022

În exerciţiul financiar 2022, Bosch Termotehnică şi-a majorat veniturile din vânzări cu aproximativ 12 procente în termeni nominali şi cu aproximativ 13 procente ajustate la efectele cursului de schimb, ajungând la 4,5 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

"Deşi situaţia macroeconomică a fost foarte dificilă, veniturile noastre din vânzări au atins iar un nou nivel record, ceea ce face ca anul 2022 să fie, în general, un an pozitiv", spune Jan Brockmann, preşedintele diviziei Bosch Termotehnică.

În ceea ce priveşte produsele, pompele de căldură eficiente din punct de vedere energetic au fost principalele motoare de creştere, vânzările internaţionale crescând cu 54 de procente. În Germania, compania şi-a majorat vânzările de pompe de căldură cu 75 de procente, depăşind în mod clar piaţa. În Uniunea Europeană, Bosch se aşteaptă la o creştere disproporţionată în acest mediu extrem de dinamic şi şi-a stabilit obiectivul de a creşte mai rapid decât piaţa.

Divizia Bosch Termotehnică a crescut cu un procent semnificativ de două cifre pe numeroase pieţe, inclusiv 68 de procente în America şi 28 de procente în Asia. Aparatele de aer condiţionat au fost principalele motoare ale creşterii puternice a vânzărilor în SUA. Acolo, Bosch Termotehnică are un portofoliu de produse extrem de competitiv de echipamente cu invertor cu variaţie continuă şi, prin urmare, foarte eficiente din punct de vedere energetic. Cea mai importantă piaţă din Asia este China, unde cererea de centrale termice murale pentru uz rezidenţial a fost ridicată.

Pe lângă cifrele record, Bosch a anunţat, de asemenea, că Bosch Termotehnică va fi redenumită Bosch Home Confort Group începând cu 1 aprilie 2023. "Redenumirea este următorul pas logic şi consecvent după definirea scopului corporativ "Make. Home. Comfort. Green." în urmă cu un an", subliniază Jan Brockmann. "Noua denumire subliniază portofoliul nostru de produse inovatoare şi angajamentul nostru de a impulsiona tendinţa globală către electrificare prin extinderea puternică a activităţii noastre în domeniul pompelor de căldură, al sistemelor hibride şi al aerului condiţionat. Prin electrificarea cuprinzătoare a tuturor fluxurilor de energie şi interacţiunea inteligentă şi eficientă între toate echipamentele de consum din clădire, combinăm un stil de viaţă sustenabil cu un nivel ridicat de confort".

În 2022, investiţiile globale totale ale Bosch Termotehnică în cercetare şi dezvoltare au crescut cu 13 procente faţă de anul precedent, ajungând la 216 milioane de euro. Forţa de muncă la nivel global a crescut cu 1,4 procente, ajungând la aproximativ 14.400 de angajaţi, iar în Germania, numărul acestora a crescut cu aproximativ 3 procente.

Bosch Termotehnică se aşteaptă ca industria de încălzire şi aer condiţionat să aibă o evoluţie pozitivă în 2023. Condiţia prealabilă pentru acest lucru este existenţa unor condiţii-cadru stabile pentru materiale şi logistică. De asemenea, este necesară continuarea sprijinului financiar pentru clienţii finali în tranziţia termică.

Investiţii în pompe de căldură pentru îndeplinirea obiectivelor climatice

Bosch Termotehnică este unul dintre cei mai importanţi producători de pompe de căldură care au semnat o declaraţie comună de intenţie împreună cu guvernul federal german pentru a produce 500.000 de pompe de căldură pe an începând cu 2025. "Pentru a gestiona tranziţia energetică, trebuie să impulsionăm cu fermitate accelerarea soluţiilor ecologice. Până în 2025, vom investi în total 700 de milioane de euro în electrificare şi în consolidarea reţelei noastre de amplasamente europene, printre altele", a declarat Jan Brockmann. La începutul anului 2023, o nouă unitate de producţie pentru pompe de căldură a fost deschisă la Eibelshausen, în centrul landului Hesse, Germania, unde Bosch produce unităţi interioare pentru noua generaţie de pompe de căldură deosebit de silenţioase care funcţionează cu agentul frigorific natural R290 (propan). La sediul din Wernau, Germania, laboratorul şi instalaţiile de testare pentru pompe de căldură şi soluţiile hibride sunt în curs de extindere semnificativă. Din 2020, resursele de cercetare şi dezvoltare ale amplasamentului au crescut semnificativ. În Tranås, Suedia, capacitatea liniilor de producţie existente a fost extinsă, iar o linie suplimentară de producţie pentru pompe de căldură a fost pusă în funcţiune în februarie 2023. În prezent, instalaţiile de laborator sunt în curs de renovare completă şi de extindere. De asemenea, Bosch îşi extinde capacitatea de producţie pentru pompe de căldură în Aveiro, Portugalia, unde linia de producţie existentă pentru unităţi interioare pentru pompe de căldură aer/apă va fi completată cu o nouă linie de producţie pentru unităţi exterioare în 2023. Pentru a extinde producţia existentă de pompe de căldură reversibile aer/apă în cadrul asociaţiei în participaţiune cu Electra Industries, piatra de temelie pentru o nouă fabrică de pompe de căldură a fost pusă în oraşul israelian Ashkelon în februarie 2023. Din 2024, noua fabrică va produce nu numai unităţi de aer condiţionat pentru piaţa israeliană, ci şi pompe de căldură pentru piaţa europeană.

Bosch Termotehnică lansează o nouă iniţiativă de formare pentru pompele de căldură cu ocazia expoziţiei comerciale ISH, pentru a accelera şi mai mult creşterea pompei de căldură şi pentru a valorifica potenţialul de optimizare a proceselor de instalare. "Klimahelden-Schmiede" (atelierul eroilor climatici) îi învaţă pe instalatori cum să instaleze o pompă de căldură într-o singură zi în loc de două. Acest lucru dublează numărul de instalaţii posibile de pompe de căldură atunci când este utilizat pe întreg teritoriul Germaniei. Bosch Termotehnică oferă în total peste 20 de cursuri de formare diferite numai în domeniul pompelor de căldură. Acest lucru înseamnă că specialiştii cu o înaltă pregătire în domeniul sanitar, al încălzirii şi al climatizării pot duce mai departe protecţia climei în sectorul construcţiilor în ritmul stabilit şi pot instala numărul de pompe de căldură planificat pentru Germania.

Pompe de căldură hibride pentru o tranziţie termică la preţuri accesibile

Având în vedere ponderea deosebit de mare a clădirilor vechi nerenovate din Germania, de exemplu, Bosch Termotehnică estimează că doar o treime din aceste clădiri existente pot fi încălzite eficient cu pompe de căldură, în timp ce aproximativ două treimi din clădiri necesită investiţii de renovare uneori considerabile pentru a le face potrivite pentru funcţionarea eficientă a pompelor de căldură. "Aşadar, urmărim o strategie de diversificare a portofoliului. Pe lângă pompele de căldură, un astfel de portofoliu include, de asemenea, pompe de căldură hibride, constând într-o pompă de căldură şi o centrală în condensare suplimentară pentru vârfurile de sarcină. Aceasta este singura modalitate de a realiza rapid o transformare a sistemelor energetice, care să fie accesibilă pentru toată lumea - şi de a atinge obiectivul guvernului german de a utiliza 65% din energiile regenerabile în noile sisteme de încălzire", spune Birte Lubbert, membră a conducerii executive a Bosch Termotehnică, responsabilă pentru tehnologie, dezvoltare, producţie, logistică şi managementul calităţii. "Ca parte a unui sistem hibrid, pompele de căldură pot fi mult mai mici, ceea ce le face mai ieftine de achiziţionat decât pompele de căldură autonome. Acestea din urmă necesită, de obicei, o adaptare extinsă şi costisitoare a sistemului de încălzire sau o renovare a anvelopei clădirii", explică Lubbert.

Soluţii de confort şi de locuinţă inteligentă pentru un ambient plăcut şi eficienţă energetică

În anul 2022, Bosch Termotehnică a intrat pe noua şi atractiva piaţă a produselor pentru confort personal. În cadrul expoziţiei comerciale ISH, mărcile Bosch şi Buderus prezintă în avans soluţii din acest nou domeniu de activitate. Printre acestea se numără produse care oferă consumatorilor un plus de confort şi bunăstare la domiciliu, cum ar fi purificatoare de aer de înaltă performanţă, panouri de încălzire cu infraroşu eficiente din punct de vedere energetic şi aparate de aer condiţionat mobile.

Soluţiile Bosch pentru locuinţe inteligente, precum termostatele inteligente pentru radiatoare, economisesc până la 36 de procente din costurile de încălzire, datorită opţiunilor de control flexibile şi consumului bazat pe cerere. O alimentare eficientă cu energie pentru toate dispozitivele consumatoare de energie este asigurată de Bosch Energy Manager: aplicaţia este "centrul de control", care transformă o casă inteligentă într-una cu adevărat ecologică. Energia solară generată intern este distribuită în mod inteligent şi automat, reducând costurile cu energia electrică cu până la 60 de procente. Energy Manager decide ce componente ale sistemului sunt alimentate cu energie electrică eficientă din punct de vedere al costurilor, generată pe acoperiş: pompa de căldură de ultimă generaţie, noul wallbox (disponibil din al treilea trimestru al anului 2023) sau aparatele electrocasnice HomeConnect de la BSH Hausgeräte, care economisesc energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb