Botiş: Am demisionat din funcţie, este o demisie de onoare

Ziarul BURSA #Politică / 21 aprilie 2011

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, ieri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie. Botiş şi-a început discursul cerându-şi suze pentru că a întârziat cu o zi anunţarea demisie sale.

"Îmi cer scuze că am întârziat o zi în ceea ce priveşte anunţarea demisiei mele. Este o demisie de onoare", a spus Ioan Botiş. El a spus că demisionează urmând să-şi rezolve "în particular" problemele.

Ioan Botiş a declarat că cele şapte luni de mandat au reprezentat o perioadă extrem de bună în ce priveşte elaborarea de legi, precizând că au fost promovate în Parlament 18 acte normative, printre acestea menţionând Legea salarizării unitare, Codul muncii, legile de dialog social, legea zilierilor, legea uceniciei care este în Parlament şi legea de asistenţă socială care este în dezbatere pe site-ul ministerului.

Ioan Botiş a mai spus că ţine foarte mult la derularea proiectului privind înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstinice. El a precizat că a fost negociat un împrumut cu Banca Mondială pentru reformarea sistemului de asistenţă socială în prezent fiind îndeplinite condiţiile ca această reformă să poată continua.

Ministrul demisionar al Muncii şi-a exprimat încrederea că toate legile promovate în timpul mandatului său vor duce la condiţii mai bune pentru cetăţeni, intenţia sa fiind să încerce să schimbe oportunităţile de pe piaţa muncii şi să-i ajute pe cei care doresc să-şi găsească pe piaţa muncii un loc.

Ioan Botiş a cerut scuze publice cetăţenilor din Bistriţa care i-au acordat încrederea şi care poate au avut dezamăgiri din cauza întâmplărilor din ultimele zile. Totodată, fostul ministru a mulţumit angajaţilor din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale apreciind că în cele şapte luni au fost "rezultate bune". De asemenea, el a cerut scuze şi reprezentanţilor guvernului precizând că "este o situaţie neplăcută şi nu vreau ca ei să fie în situaţia de a da explicaţii", precizând totodată că decizia sa este "calea cea mai corectă".

Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea, "în zilele următoare", a unui nou ministru, a anunţat, ieri, premierul Emil Boc.

El a arătat că are în analiză mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar că va formula o propunere în zilele următoare, după ce se va consulta atât cu colegii de partid, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Mai mulţi lideri PDL au precizat că, potrivit protocolului coaliţiei aflate la guvernare, portofoliul Muncii revine PDL.

Numele vehiculate pentru a prelua Ministerul Muncii

Raluca Turcan, Claudia Boghicevici, Gheorghe Barbu, Marian Sârbu sunt numele vehiculate pentru a prelua funcţia de ministru al Muncii, în locul lui Ioan Botiş, potrivit unor surse din PDL, citate de Mediafax. Sursele din PDL au declarat că pentru funcţia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepreşedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, al cărei nume a fost menţionat şi la precedenta remaniere, şi Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei şi fost ministru al Muncii, precum şi cel al lui Marian Sârbu - preşedintele UNPR şi fost ministru al Muncii.

O decizie va fi luată după consultarea cu preşedintele Traian Băsescu, aflat ieri într-o vizită în Iordania.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb