Botiş: Noile reglementări vor crea 200.000 de locuri de muncă

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 11 martie 2011

Ioan Botiş

Ioan Botiş

Rata şomajului, 6% la finele anului

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a susţinut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, prin modificările Codului Muncii şi adoptarea legii zilierilor, până la sfârşitul anului în curs, vor fi create 200.000 de noi locuri de muncă.

Potrivit Agerpres, Ioan Botiş, a explicat: "Unele (n.r. - locuri de muncă) vor fi scoase la suprafaţă, pentru că zilierii vor avea cadrul legal şi acele locuri de muncă vor ieşi la suprafaţă. Afirmaţia mea este sus-ţinută de specialişti, care spun că 90.000 de locuri de muncă vor fi generate numai prin modificările la Codul Muncii, iar prin legea zilierilor vom ajunge cu siguranţă la 200.000".

Ministrul a precizat că viitoarea lege a uceniciei va stimula intrarea pe piaţa muncii a tinerilor, întrucât pe plaja de vârstă 15-24 de ani Româ-nia are un şomaj de 23%.

În ceea ce priveşte rata şomajului, Ioan Botiş a afirmat că aceasta se cifrează la ora actuală la 6,45-6,46%. "O proiecţie până la sfârşitul anului, pe perioada de vară cu o scădere mai consistentă, rata şomajului va ajunge în jurul a 5,7-5,8% şi, cu siguranţă, vom ajunge la sfârşitul anului la o medie de 6%", a arătat ministrul.

Totodată, oficialul a mai afirmat că mai mulţi oameni de afaceri ar fi interesaţi să-şi relocheze activitatea din nordul Africii în ţara noastră. Ioan Botiş a precizat: "Consider că acei oameni de afaceri (n.r.- cu activitate în zona de nord a Africii), dacă vor găsi un mediu propice vor investi aici. Este un avantaj creat pentru cei care doresc să-şi relocheze afacerile şi care doresc să investească".

Botiş a mai susţinut că ţara noastră nu-şi poate permite "o economie autarhică, închisă", întrucât se află într-o competiţie la nivel global cu celelalte ţări. "România are şansa de a crea un avantaj regional pe piaţa muncii dacă reuşim să convingem investitorii că avem un mediu mai avantajos lor decât într-o ţară vecină", a precizat ministrul.

"Sunt un ministru extrem de responsabil"

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a remarcat, ieri, într-o conferinţă de presă, că intervenţiile sale publice sunt interpretate şi duse "în derizoriu" şi a afirmat că este un ministru responsabil, întrucât propunerile formulate nu sunt conjuncturale, ci fundamentate pe analize şi "fotografierea realităţii". Ioan Botiş a declarat: "Ştiu că din intervenţiile mele se iau secvenţe care duc de multe ori în derizoriu tot ceea ce am spus, toată construcţia pe care o creez. (...) Încă o dată, vreau să transmit acest lucru foarte clar: sunt un ministru extrem de responsabil. Am să dovedesc permanent că toate propunerile pe care le facem au în spate analize, că nu sunt conjuncturale şi că totdeauna fotografiem realitatea şi propunem viziunea. Întotdeauna veţi găsi acest gen de atitudine din partea ministrului Muncii".

De asemenea, ministrul le-a mulţumit public sindicatelor pentru participarea la negocierile pe Codul muncii, însă a remarcat atitudinea acestora faţă de propria-i persoană: "Nu consider şi nu am considerat oportun ca un om să fie blamat doar pentru că avut iniţiativa de a modifica o lege şi cred că această luptă nu era una pe care sindicatele să o promoveze la modul personal faţă de un ministru. Am acceptat întotdeauna discuţiile, dar pe raţionamente şi pe argumente. Nu cred că un argument este nivelul zgomotului prin strigăt, indiferent că e sindicalist sau nu".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb