Boureanu vorbeşte despre un eventual Congres extraordinar al PNL

CLAUDIU DUMITRACHE
Ziarul BURSA #Politică / 23 noiembrie 2005

Scăderea liberalilor în preferinţele electoratului ilustrată de sondajele din ultimul timp şi asaltul colegilor democraţi au pus pe gînduri tot mai mulţi lideri ai partidului de dreapta. Deputatul PNL, Cristian Boureanu ne-a declarat că "este cea mai mare cădere procentuală pe care a avut-o PNL după revoluţie, într-o perioadă atît de scurtă de timp" şi trebuie luate măsuri urgente, adăugînd: "sub preşedinţia lui Călin Popescu Tăriceanu, PNL a devenit al treilea partid al ţării, fiind devansat de PD".

Acest lucru se datorează, în opinia liberalului, şi faptului că cei mai mulţi colegi care au o cotă ridicată de încredere din partea populaţiei au fost îndepărtaţi sau marginalizaţi prin decizii politice. Deputatul nu ia în acest moment în discuţie înlocuirea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu - "cauza scăderii abrupte în ochii alegătorilor partidului" - prin organizarea unui Congres extraordinar, acest lucru fiind posibil, după cum o spune, doar după o atentă analiză în interiorul partidului.

"Nu dorim înlocuirea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu în acest moment", afirmă Boureanu, după care continuă: "Se va face o analiză la nivel naţional pentru a se vedea cauza scăderii în sondaje a PNL, în timp ce PD este în ascensiune; abia după aceea se va putea discuta despre un Congres PNL. Dacă mîine ar fi organizate alegeri la nivelul partidului liberal, Cristian Boureanu s-a gîndit şi la cîţiva candidaţi pentru şefia partidului: Mona Muscă, Theodor Stolojan şi Gheorghe Flutur. "PNL are suficienţi lideri care îl întrec pe domnul Călin Popescu Tăriceanu în încrederea electoratului, dar deocamdată nu se pune problema unor alegeri interne", a precizat deputatul. Boureanu ne spune: "Alianţa a pierdut în sondaje într-un singur an, peste 10 procente, cele mai multe din cauza PNL. Am cerut o analiză ca să vedem de ce o parte din electoratul nostru migrează la PD sau în altă parte". Întrebat dacă această scădere în sondaje a partidului se poate datora şi speculaţiilor din ultima vreme potrivit cărora PNL ar putea face, în cazul unei rupturi a Alianţei, o înţelegere cu social-democraţii pentru susţinere în Parlament, Cristian Boureanu a răspuns că acest lucru este practic imposibil: "Nu cred că PNL este de acord cu o asemenea direcţie. Dacă cineva din PNL s-a gîndit la aşa ceva, greşeşte. Nu am cunoştinţă despre o asemenea discuţie".

Cristian Boureanu pare că nu se teme de o sancţiune în interiorul partidului prin aceste luări de poziţie, în condiţiile în care, cu doar o zi în urmă, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la toţi liberalii, printr-un acord cu liderii democraţilor, ca dialogurile din presă să înceteze şi "rufele să fie spălate" în interiorul partidelor sau al Alianţei PNL-PD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb