"BP", aproape să îşi vândă participarea la "TNK-BP" către "Rosneft"

Internaţional / 20 octombrie 2012

"BP", aproape să îşi vândă participarea la "TNK-BP" către "Rosneft"

Gigantul petrolier "Rosneft" este aproape să achiziţioneze 50% din "TNK-BP", în condiţiile în care Consiliul de Administraţie (CA) al "BP" ia în considerare să accepte oferta de bani şi acţiuni în valoare totală de peste 25 miliarde dolari a acestuia, potrivit Reuters, care citează surse apropiate situaţiei.

Realizarea tranzacţiei i-ar permite să iasă dintr-un parteneriat profitabil, dar anevoios.

Oferta nu este legată de înţelegeri cu privire la active sau acorduri de explorare care să fie realizate împreună cu "Rosneft", deşi sursele citate afirmă că este posibil ca acestea să urmeze.

Compania rusă a făcut deja o ofertă prin care oferea partenerului "BP", consorţiul AAR, care este deţinut de către patru magnaţi născuţi în Uniunea Sovietică, estimată la aproape 28 miliarde dolari.

"Dacă, şi când, < BP > va ajunge la o înţelegere, va face un anunţ la momentul propice", se arată într-un comunicat al companiei britanice.

O parte a presei britanice a scris că directorul general al "BP", Bob Dudley, ar urma să recomande oferta "Rosneft" Consiliului de Administraţie al firmei britanice.

"Oferta există, este o împărţire între numerar şi acţiuni, este o ofertă curată şi nu există un alt plan pe masă", a declarat o sursă, care a adăugat: "Dacă va considera că aceasta este cea mai bună ofertă, Bob Dudley o va recomanda, dar este posibil ca CA-ul să spună că trebuie să se întrunească din nou şi să analizeze diferite aspecte. Nu este o simplă formalitate".

Alte surse au afirmat că este posibil ca un acord în trei direcţii să apară în curând, anumite detalii urmând să fie puse la punct în timpul unei vizite la Londra a directorului general al "Rosneft", Igor Sechin. Acestea au adăugat că "BP" şi cei patru oligarhi ar putea să devină acţionari minoritari într-un "Rosneft" extins, precum şi să obţină miliarde de dolari în numerar pentru partea lor în compania petrolieră.

Grupul rezultat în urma acestei tranzacţii ar urma să domine industria petrolieră a Rusiei, în care controlul statului este tot mai ridicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb