Brazilia anunţă că vaccinul chinezesc Sinovac are o eficienţă de doar 50,4%

J.P.
Internaţional / 13 ianuarie 2021

Brazilia anunţă că vaccinul chinezesc Sinovac are o eficienţă de doar 50,4%

Cercetătorii din Brazilia au venit cu veşti îngrijorătoare după ce au publicat noile informaţii legate de vaccinul dezvoltat de Sinovac din China. Potrivit ultimelor studii, eficacitatea serului este de doar 50,4%. Rezultatele sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât vaccinul chinezesc este unul dintre cele două pe care guvernul din Brazilia se bazează pentru a începe imunizarea la nivelul întregii ţări, transmite Reuters, conform Digi24.

Studiul clinic din Brazilia era considerat cel mai important pentru concluzia finală a eficienţei vaccinului chinezesc, însă tocmai acesta a arătat că eficacitatea serului este de doar 50,4%, un procent la limită pentru ca vaccinul celor de la Sinovac să fie utilizat la scară largă.

Cifrele vin după ce, săptămâna trecută, cercetătorii brazilieni au sărbătorit rezultate care arătau o eficacitate de 78% împotriva cazurilor de COVID-19, o rată pe care au descris-o drept "eficacitate clinică".

Între timp specialiştii spun că vaccinurile dezvoltate de producătorii chinezi nu sunt supuse aceluiaşi control public ca alternativele din SUA şi Europa.

Ricardo Palacios, director medical la centrul biomedical Butantan din Sao Paulo, a declarat că noua cifră include infecţii clasificate drept "foarte uşoare", deoarece nu au nevoie de asistenţă clinică.

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Butantan au amânat de trei ori anunţul rezultatelor lor, acuzând o clauză de confidenţialitate într-un contract cu Sinovac.

În tot acest timp, cercetătorii turci au declarat luna trecută că CoronaVac dezvoltat de Sinovac are o eficienţă de 91,25%, în urma unei analize intermediare. Totodată, Indonezia a dat luni aprobarea utilizării de urgenţă a vaccinului, pe baza datelor intermediare care arată că este eficient în proporţie de 65%.

Oficialii de la Butantan au transmis că studiul s-a concentrat asupra personalului din domeniul sănătăţii dar a inclus şi voluntari vârstnici, lucru care ar fi făcut imposibilă compararea rezultatelor direct cu alte studii sau vaccinuri.

Programul naţional de imunizare al Braziliei se bazează în prezent pe CoronaVac produs de Sinovac şi pe vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca Plc, însă niciunul dintre acestea nu a primit aprobare de reglementare în Brazilia.

Cu toate acestea, vaccinurile COVID-19 utilizate de Pfizer Inc împreună cu partenerul BioNTech SE şi Moderna Inc s-au dovedit a fi eficiente cu aproximativ 95% în prevenirea bolilor, potrivit ultimelor studii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb