BRD va continua acţiunile în instanţă pentru recuperarea pagubei produse de Bivolaru

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 aprilie 2007

BRD a avut câştig de cauză vineri şi la Tribunalul Bucureşti, în ceea ce priveşte anularea contractului de vânzare a unui teren de 8.000 metri pătraţi, situat în staţiunea prahoveană Buşteni, care a aparţinut uneia dintre firmele lui Gabriel Bivolaru, fostul deputat PSD, întemniţat aproape trei ani pentru că a deturnat 50 de milioane de dolari luaţi de la BRD.

Preşedintele BRD SocGen, Patrick Gelin, a declarat vineri pentru NewsIn, că va continua acţiunile în instanţă până la recuperarea totală a datoriei lui Gabriel Bivolaru. "Am recuperat principalul datoriei, iar procesele pe care le desfăşurăm vizează diferenţa până la concurenţa valorii actualizată cu rata inflaţiei. Vom continua desigur acţiunile in justiţie până la recuperarea integrală a datoriei," a declarat preşedintele BRD SocGen, Patrick Gelin.

"Principalul datoriei" înseamnă suma împrumutată de bancă unui client, fără a ţine cont de dobânda aplicată sumei împrumutate. Amintim că la vremea respectivă dobânzile medii ale pieţei bancare pentru împrumuturile în lei erau de patru ori mai mari decât cele actuale.

Banca Română de Dezvoltare îşi recuperează încă aproximativ 1,6 milioane euro, prin procesul câştigat vineri, proces ce viza anularea în instanţă a contractelor de vânzare succesivă a unui teren de 8.000 de metri pătraţi, situat în Buşteni, care a aparţinut uneia dintre firmele fostului deputat PSD, Atlas Turism & Trading SRL.

La preţul pieţei, un metru pătrat în Buşteni valorează, conform informaţiilor furnizate de agenţiile imobiliare din zonă, aproximativ 200 de euro, ceea ce înseamnă că lotul respectiv valorează în jur de 1,6 milioane euro.

Sentinţa vine la o lună după ce Gabriel Bivolaru a fost eliberat condiţionat din închisoarea unde a executat pedeapsa pentru înşelăciune în defavoarea BRD.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb