Brexit continuă

Mihai Iscusitu
Internaţional / 14 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Camera Comunelor a hotărât că va cere Uniunii Europene o amânare a Brexitului. Votul a fost de 412 voturi "pentru" şi 202 voturi "împotrivă".

În urma acestei hotărâri, Brexitul va fi amânat, teoretic, până la data de 30 iunie, însă Uniunea Europeană poate prelungi această perioadă în urma negocierilor cu Marea Britanie, ceea ce ar însemna că vor fi obligaţi să organizeze alegeri Europarlamentare.

-----

Actualizare - A fost respins cu 318 voturi "împotrivă" şi 302 voturi "pentru," un amendament prin care Corbyn cerea respingerea acordului lui May, a unui Brexit fără acord şi o amânare a Brexitului

Prin acest amendament, Corbyn cerea o prelungire a aplicării Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona "pentru a oferi acestei Camere timp să găsească o majoritate care să suţină altă abordare" a Brexitului.

-----

Actualizare - Parlamentarii britanici au respins cu două voturi diferenţă un amendament prin care ar fi urmat să preia controlul asupra Brexitului

-----

Actualizare - Deputaţii britanici resping o amânare a Brexitului până la 30 iunie, cu 314 voturi "împotrivă" şi 311 voturi "pentru"

Amendamentul, depus de deputata laburistă Lucy Powell, prevedea ca aplicarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, în baza căruia a fost lansat Brexitul, să fie prelungită până la 30 iunie.

-----

Actualizare - Amendamentul privind un al doilea referendum a fost respins cu 334 de voturi "împotrivă" şi 85 de voturi "pentru"

------

Dezbaterile continuă în Parlamentul britanic, unde susţinătorii sau opozanţii prelungirii acordului Brexit discută toate aspectele extensiei articolului 50.

Parlamentul britanic a respins ieri, pentru a doua oară în această săptămână, votul privind acordul Brexit al premierului Theresa May, cu o majoritate de 149 de voturi. Astăzi vom avea un ultim vot, din ce ştim până în acest moment, despre "procesul de divorţ" al Marii Britanii de Uniunea Europeană. Acest vot de prelungire al acordului Brexit, în cazul în care va fi respins, aşa cum a fost stabilit, Marea Britanie ar urma să se despartă de Uniunea Europeană la finele acestei luni, însă dacă votul va trece de Parlamentul britanic, acesta va trebui să ceară o extensie din partea Uniunii Europene, fapt ce va aduce nici mai mult nici mai puţin de alte şapte posibile variante.

Acestea sunt:

- Niciun acord, fapt ce poate fi valabil indiferent de votul din această seară

- Un alt vot al parlamentului Britanic, probabil ce-a mai bună variantă pentru Theresa May, pentru că ar mai putea avea încă o şansă în Camera Comunelor

- Renegocierea unui alt acord de Brexit, care de asemenea poate avea, din partea Uniunii Europene, un răspuns pozitiv sau negativ, întrucât Uniunea Europeană poate refuza renegocierea

- Un alt referendum, la fel ca cel din 2016

- Guvernul va propune alegeri, pentru a oferi un mandat politic acordului Brexit

- Un alt vot ce ar putea schimba guvernul

- Cea din urmă variantă ar fi renunţarea la Brexit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb