Brokerii nu îşi explică aprecierea "Oltchim"

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 februarie 2011

Aprecierea acţiunilor combinatului "Oltchim" Râmnicu Vâlcea, cu 15%, joia trecută, a luat prin suprindere piaţa, în condiţiile în care pare să nu fi existat vreun eveniment care să fi atras atenţia în mod deosebit asupra companiei.

"Nu există o justificare dată de vreun comunicat al companiei Oltchim pentru creşterea acţiunilor OLT de joi şi nici nu am cunoştinţă de vreun eveniment special care să determine creşterea acţiunilor cu 15%", ne-a spus Gabriel Aldea, de la "Intercapital Invest", adăugând: "Cel mai probabil a fost vorba despre mişcări speculative pe mai mulţi emitenţi din domeniul industriei chimice, aceştia înregistrând aprecieri considerabile în ultimele şedinţe".

Mihai Chişu, de la "IFB Finwest", spune că nu cunoaşte care au fost motivele aprecierii bruşte a titlurilor OLT, de joi, dar speră că nu vor apărea indicii că unii au tranzacţionat pe baza unor informaţii privilegiate. Brokerul de la "IFB Finwest" a declarat: "Nu cunosc elementele care au declanşat o apreciere atât de puternică pentru acţiunile Oltchim, dar ar fi nefericit să aflăm că au fost unele informaţii cunoscute doar de unii".

Constantin Roibu, preşedintele-director general al "Oltchim" ne-a spus că nu a avut loc niciun eveniment notabil în viaţa societăţii care ar fi putut declanşa creşterea acţiunilor şi că probabil compania a devenit atractivă pentru investitori: "Probabil că unii investitori şi-au dat seama că Oltchim este o companie valoroasă şi astfel se explică creşterea acţiunilor", a precizat şeful "Oltchim".

Vineri, acţiunile OLT au închis şedinţa de tranzacţionare pe plus, însă cu 1%, la 0,237 lei/unitate. Reprezentanţii companiei au anunţat, vineri, că un incendiu a izbucnit în apropierea secţiei de piroliză a "Arpechim", fiind stins câteva ore mai târziu. Tot vineri, Consiliul de Administraţie al "Oltchim" a aprobat majorarea capitalului social al companiei cu 18.752 de lei, prin emisiunea unui număr de 187.525 acţiuni, cu valoarea nominală de 0,1 lei. În urma majorării, participaţia Ministerului Economiei a crescut uşor, la 54,81% din capitalul social al companiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu a fost nominalizata Oltchim pentru privatizare ! nu poate insemna pe termen lung o bunas investitie

    1. Scaderile sunt urmate de cresteri. Daca scaderea poate fi lenta, progresiva, revenirea se poate produce brusc, sau tot progresiv.

      In cazul Oltchim revenirea se produce, de data asta, abrupt. Nu mai cautati "explicatii" in mecanisme de piata normale. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb