Bucureşti, membru asociat al Comunităţii Internaţionale pentru Iluminat

Elena Deacu
Companii / 23 aprilie 2015

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a deschis aseară Conferinţa internaţională "Bucureşti - Oraş sub microscop", în cadrul căreia a semnat Carta Iluminatului Urban, ceea ce conferă Bucureştiului calitatea de membru asociat al Comunităţii Internaţionale pentru Iluminat Urban (LUCI).

Această asociaţie sprijină oraşele membre în elaborarea de proiecte şi planuri privind iluminatul eficient energetic.

Până în acest moment, Carta Iluminatului Urban a fost semnată de 39 de oraşe printre care Bruxelles, Budapesta, Eindhoven, Glasgow, Lyon, Hamburg, Moscova, Paris, Roma.

"Oraş sub microscop" este un eveniment bianual, ce oferă participanţilor oportunitatea de a descoperi strategia de iluminat a unui oraş membru al Asociaţiei. Este prima dată când membrii LUCI Association se întâlnesc la Bucureşti.

LUCI este o asociaţie a oraşelor iniţiată de Primăria Lyon (Franţa) ce reuneşte membri din peste 70 de oraşe din întreaga lume. Municipiul Bucureşti a aderat la LUCI din 2010 şi este membru activ.

Misiunea LUCI este promovarea iluminatului ca principal instrument de dezvoltare urbană şi susţinerea utilizării raţionale şi optime a luminii în vederea protejării mediului şi resurselor naturale.

La conferinţa internaţională "Bucureşti - Oraş sub microscop" au participat reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, printre care Viceprimarul Capitalei, Dan Darabont şi arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, reprezentanţi ai Comunităţii Internaţionale pentru Iluminat Urban (LUCI), alături de vicepreşedintele LUCI, Mary-Ann Schreurs, persoane din conducerea autorităţilor publice locale din ţară şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai principalelor organisme de reglementare în domeniul iluminatului şi energiei din România.

"Sunt onorat să deschid conferinţa internaţională «Bucureşti - Oraş sub microscop», prima de acest fel organizată de oraşul nostru. Salut conducerea LUCI, reprezentanţii tuturor oraşelor membre ale Comunităţii Internaţionale pentru Iluminat Urban. Bucureştiul este onorat să vă găzduiască. Primăria Municipiului Bucureşti a avut mereu ca scop un oraş cu un potenţial turistic din ce în ce mai mare, un oraş civilizat, vizibil în Europa, un oraş puternic şi modern, un exemplu pentru alte oraşe ale ţării. În acest context, pentru actual administraţie a Capitalei, sistemul de iluminat public ocupă un rol important în viaţa oraşului, fiind un instrument important pentru dezvoltarea urbană, socială şi economică, cu o preocupare pentru problemele de durabilitate şi de mediu. Sper că experienţele oraşului nostru pot servi ca punct de pornire şi pentru alte oraşe din ţară şi, de ce nu, pentru alţi membri ai familiei LUCI!", a declarat Viceprimarul Capitalei, Dan Darabont.

În cadrul conferinţei, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a vorbit despre "Strategia Bucureşti 2035", subliniind faptul că: "Prin această strategie, Municipalitatea doreşte să asigure o dezvoltare integrată şi realistică a Bucureştiului, pentru ca acesta să devină un oraş strategic, sustenabil, funcţional şi inteligent, dezvoltat prin conceptul de Smart City. Aceste obiective pot fi atinse prin dezvoltarea într-un sistem integrat, prin reducerea emisiilor de gaze, folosirea resurselor renegerabile de energie, reducerea consumului şi a costurilor.

Astfel, ne dorim să avem o capitală de succes, iar Bucureştiul să îşi poată păstra şi accentua această capacitate de a fi un pol regional atractiv."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb