BUCUREŞTI: Poliţiştii au aplicat taximetriştilor amenzi de peste 118.000 lei

Elena Deacu
Anticorupţie / 23 februarie 2015

Poliţiştii au verificat 724 de autovehicule taxi din Capitală, iar, pentru neregulile constate, au aplicat 337 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 118.828 de lei.

Dintre acestea, 117 au fost pentru abateri prevăzute în Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 220 pentru încălcarea normelor rutiere, arată un comunicat al Poliţiei Române.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public şi au retras 29 de certificate de înmatriculare.

În două alte cazuri, s-a constatat efectuarea transportului în regim de taxi fără a se deţine autorizaţie în acest sens eliberată de autoritatea publică locală, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor pentru şase luni.

În cadrul acţiunii, echipele de control aflate în trafic au constatat 3 infracţiuni.

Într-unul din cazuri, la data de 9 februarie a.c., în zona Aeroportului Henri Coandă Otopeni, a fost verificat aparatul de taxat al unui autoturism taxi condus de un bărbat.

În urma controlului a reieşit că la sigiliul fiscal lipsea un element, ceea ce permite intervenţia asupra bornelor fiscale, astfel putându-se neînregistra în memoria fiscală încasările efectuate.

În cel de-al doilea caz, a fost verificat, la data de 11 februarie a.c., aparatul de taxat al unui autoturism taxi condus de un bărbat, în zona Aeroportului Henri Coandă Otopeni.

Şi la sigiliul fiscal al acestui aparat de taxat lipsea un element, ceea ce permite intervenţia asupra bornelor fiscale, putând genera neînregistrarea în memoria fiscală a încasărilor efectuate.

De asemenea, în autoturism a fost descoperit un dispozitiv tip quartz, folosit pentru intervenţia asupra aparatului de taxat, în vederea neînregistrării sumelor de bani.

În primele două cauze a fost întocmit dosar penal conform Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, pentru săvârşirea infracţiunii de alterare, distrugere sau ascundere de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor.

În cel de-al treilea caz, la data de 20 februarie a.c., poliţiştii au depistat un bărbat care ar fi efectuat transport în regim de taxi cu un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Potrivit comunicatului transmis redacţiei, în perioada 9 - 20 februarie, sub coordonarea direcţiilor de specialitate din cadrul Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în Municipiul Bucureşti şi în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit la regimul transportului în regim de taxi.

La activităţi au participat 121 poliţişti de la rutieră, de investigare a criminalităţii economice şi de la poliţia transporturi, precum şi specialişti din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb