Buget de 126 milioane euro alocat în acest an de Delgaz Grid pentru investiţii în reţele

S.B.
Companii / 18 mai 2021

Buget de 126 milioane euro alocat în acest an de Delgaz Grid pentru investiţii în reţele

Delgaz Grid, companie membră a Grupului E.ON România, va investi în acest an 612 milioane de lei (126 milioane euro), prioritar pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Bugetul alocat investiţiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piaţa de energie din România. În 2020 compania a investit 550 milioane lei (114 milioane de euro), în special pentru modernizarea sistemului de distribuţie.

În gazele naturale au fost investite peste 264 milioane lei (55 milioane euro), sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 273 km. Au fost puse în funcţiune 11 staţii noi de reglare măsurare a gazelor naturale şi alte două au fost modernizate. Totodată, reţeaua a fost extinsă cu 225 km, valoarea investiţiei fiind de circa 40 milioane lei (8 milioane euro) şi au fost racordaţi circa 49.000 de noi consumatori. De asemenea, a fost înfiinţată o distribuţie nouă de gaze naturale în localitatea Sălişte, judeţul Sibiu.

În energia electrică valoarea investiţiilor a fost de aproximativ 286 milioane lei (59 milioane euro, din care 2,2 milioane euro din fonduri europene). Investiţiile au fost direcţionate către modernizarea şi reabilitarea reţelelor electrice, automatizarea sistemului de distribuţie, înlocuirea de transformatoare şi contorizarea inteligentă. Anul trecut au fost modernizaţi 430 km din lungimea reţelei electrice din zona de exploatare a Delgaz Grid, inclusiv prin montarea de echipamente automatizate. Au fost modernizate 37 de staţii de transformare, din care 20 au fost integrate în SCADA. Totodată, peste 350 de posturi de transformare au fost modernizate, 41 de unităţi fiind integrate în SCADA. Tot anul trecut, reţeaua a fost extinsă cu 486 km şi au fost racordaţi circa 20.000 de noi consumatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb