Bunea Stancu pierde 2.900 de hectare de teren agricol, dar ar putea scăpa de ANI

A.P.
Ziarul BURSA #Companii / 26 iunie 2014

Bunea Stancu pierde 2.900 de hectare de teren agricol, dar ar putea scăpa de ANI

Transmiterea a 2.900 de hectare de teren aflate în administrarea Academiei "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" - Staţiunea de cercetare dezvoltare agricolă Brăila în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, condus încă de liderul local al PSD, Bunea Stancu, a fost respinsă săptămâna aceasta în plenul Camerei Deputaţilor. Considerată un cadou oferit de Guvern baronului local Bunea Stancu, ordonanţa respectivă a stârnit reacţii aprinse atunci când a fost propusă. Se pare că, până la urmă, parlamentarii au decis să respingă proiectul cu 301 de voturi "pentru" respingere, două "împotrivă" şi cinci abţineri, întrucât actul normativ nu este precis în ceea ce priveşte preluarea terenului, nedesfiinţându-se unitatea şi rămânând 104 construcţii în domeniul public al statului. De asemenea, este de luat în calcul faptul că prin acest transfer s-ar fi pierdut mii de specialişti şi se întrerupe un lanţ de observaţii şi cercetări pe termen lung în domeniul agricol.

Pe de altă parte, deputaţii au adoptat tot săptămâna aceasta un proiect de lege care le dă dreptul primarilor şi şefilor de Consiliile Judeţene să fie membri în Consiliile de Adiministraţie ale companiilor de utilitate publică. Practic aceştia vor avea acces la banii gestionaţi de regiile de apă şi canal, cele de transport local, termoficare sau salubrizare, precum şi cele care se ocupă de asfaltarea străzilor şi de spaţii verzi. Acest lucru înseamnă practic că multe dintre activităţile acestora nu vor mai intra sub incidenţa Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pe motiv de incompatibilitate. Deşi legile nu se aplică retroactiv, Bunea Stancu care se află deja în proces cu ANI, ar putea să îşi reconsidere opţiunea de a se retrage din actuala funcţie în cadrul CJ Brăila, în cazul în care va avea câştig de cauză cu ANI, dat fiind că pe viitor se poate feri cu ajutorul noi legi, de astfel de situaţii.

Reamintim că pe 17 iunie Înalta Curte de Casaţie şi Justitie trebuia să se pronunţe în procesul liderului PSD Brăila cu ANI, prilej cu care oficialul a declarat că este pregătit să se retargă din funcţie în cazul unei sentinţe nefavorabile şi că nu exclude această posibilitate nici în cazul în care câştigă procesul. Sentinţa s-a amânat însă pe 4 noiembrie.

ANI îl acuză pe Bunea Stancu că, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a întocmit şi adoptat Hotărâri ale CJ Brăila şi a semnat contracte de asociere între CJ şi SC Clubul de Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei. Cele două cluburi au ca acţionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA, care, la rândul lor, au ca acţionar majoritar SC Bursagrigrom la care este acţionar majoritar Bunea Stancu.

Hercules este o firmă ce activează în portul Brăila, ca operator de servicii portuare, încărcare/descărcare în/din nave maritime şi fluviale, de mărfuri generale de pe platforme şi depozite proprii. Bursagrirom a încheiat în ultimii ani contracte de milioane de euro cu primăriile din judeţul Brăila, dar şi cu instituţii din subordinea Consiliului Judeţean: spitale, şcoli sau lucrări de drumuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb