Bursa a rezistat trăznetului

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 aprilie 2004

Nimeni nu a ştiut miercuri că Bursa de Valori Bucureşti (BVB) fusese cît pe-aci să nu-şi mai deschidă porţile în ziua aceea: un trăznet cumplit, căzut în seara precedentă pe la ora nouă, prăjise majoritatea echipamentelor de telecomunicaţii.

O parte din echipa BVB şi directorul general Stere Farmache erau încă prezenţi la serviciu, la acea oră din seară; martorii susţin că lovitura trăznetului a fost atît de puternică, încît în primele clipe de dezorientare au fost tentaţi să se arunce pe podea, crezînd că au fost atacaţi cu bombe... Constatînd că au fost fie dis-truse, fie grav avariate echipamentele care asigură comunicarea centrului cu societăţile de brokeraj, specialiştii Bursei s-au mobilizat imediat, i-au chemat de acasă şi pe colegii lor şi împreună cu echipele de întreţinere ale RDS şi Equant (societăţi de telecomunicaţii par-tenere cu BVB) au lucrat întreaga noapte pentru remediere.

Unul dintre eroii acestei nopţi povesteşte că, pe terasa blocului în care îşi are sediul BVB, în plină ploaie torenţială, puteau fi zăriţi zeci de lucrători în salopete, echipaţi precum alpiniştii - cu corzi şi cîrlige - aşteptîndu-şi rîndul la accesul coborîrii pe frînghie, pentru intervenţiile necesare.

După aproape zece ore de muncă înfrigurată, pe la ora şapte dimineaţa, sistemele Bursei au fost restabilite, astfel că şedinţa de tranzacţionare de miercuri s-a putut desfăşura, fără ca nimeni să bănuiască efortul de peste noapte.

Finanţist pur-sînge, directorul general Stere Farmache ne-a declarat lapidar, doar atît: "Trăznetul nu a avut nici un impact.".

Probabil că pe domnul Farmache nu-l poate impresiona decît o şedinţă cu tranzacţii de peste 100 de milioane de euro! Restul nu are nici un impact...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb