Bursa aruncă pisica la CNVM

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2008

Bursa aruncă pisica la CNVM

BVB a solicitat CNVM să aducă clarificări vizavi de comentariile apărute în presă referitoare la listarea fondului "STK Emergent"

Acuzaţiile lui Petru Prunea, membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, la adresa STK Financial, publicate în ziarul BURSA, i-au readus pe administratorii BVB la masa discuţiilor, fiind pusă în balanţă chiar listarea fondului "STK Emergent".

Miercuri, şedinţa CA a avut loc, la convocarea domnului Prunea, însuşi.

S-a dezbătut, s-a analizat, s-a luat pauză şi iar s-a analizat... Cert este că, ieri, la data preconizată pentru începerea tranzacţiilor cu titluri STK Emergent, acestea nu s-au aflat în oferta Bursei.

Admiterea la tranzacţionare a fondului STK Emergent fusese aprobată în şedinţa Consiliului Bursei, din data de 29 iulie 2008.

Stere Farmache, preşedintele - director general al Bursei de Valori Bucureşti, ne-a declarat că "decizia de admitere la Bursă a fondului >STK Emergent< este valabilă şi irevocabilă şi nu s-a pus niciodată problema rediscutării acestei decizii".

Însă, când se vor tranzacţiona, nu se ştie...

Domnul Farmache ne-a explicat că "fondul STK va intra la tranzacţionare într-o perioadă de timp rezonabilă", adăugând că abia acum două zile Depozitarul Central a operat modificările în registrul fondului.

De asemenea, preşedintele BVB a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să aducă clarificări la comentariile apărute în presă, referitoare la listarea fondului "STK Emergent".

Deşi unii membri ai CA al BVB ne-au spus că nu este nimic rău în a rediscuta o decizie, dacă se constată că a fost greşită, se pare că BVB a lăsat în seama CNVM o eventuală reconsiderare a listării STK.

Ca urmare a informaţiilor din presă, societatea de administrare a investiţiilor "STK Financial" a decis realizarea unei expertize contabile prin care să clarifice toate acuzaţiile ce i-au fost aduse.

Expertiza va fi realizată de către un expert independent, membru al CECAR, şi înscris pe tabloul Tribunalului Cluj, ce urmează a fi selectat.

De asemenea, "STK Financial" a decis să acţioneze în ins-tanţă toate persoanele ce au adus prejudicii imaginii societăţii.

Pentru a-şi respecta politica de transparenţă şi pentru eliminarea oricăror suspiciuni în ceea ce priveşte activitatea fondului, "STK Financial" l-a acţionat în instanţă pe domnul Petru Prunea.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Toata lumea stie de rolul jucat de Farmache In cazurile SAFI, ROMPETROL, Bogdan Baltazar-brd, Fabrica de seringi de unica folosinta - Sanevit etc. Nimeni nu zice nimic. El este aparat de Mugur Isarescu, Florin Georgescu, Patriciu, Ghizarie si alti machedoni din Canada si Romania.Dati-l os si o sa vedeti ce iasa De aici trebuie sa inceapa D-L BASESCU cu grupurile de interese. Are curaj ? Eu nu cred.

    1. Noi sintem mai tari .Ciocu mic.

      Este f. adevarat . Vorbeste cineva de veniturile uriase di salariu, prime, deplasari pe care le incaseza, tot di comisioane Farmache, Alexandru si alti acoliti de la BVB.

      Eu as vrea sa stiu cu cit contribuie actionarii BRK lunar la averea Prunea? Si mai vreau sa stiu contul de House al BRK? De ce nu se publica? Nu mai exista?

      De acord cu grupurile de interese, numai ca eu nu ma refer la Farmache. Cine oare declara ca vrea sa isi faca fond chiar in perioada IPO STK? Ce repede uita lumea sau... vrea sa ne faca sa uitam.

    Consiliul Bursei se convoaca si discuta dupa articolele din presa???? Nu imi vine sa cred!!!!!!De cite ori s-a intrunit cind s-a listat BRK-ul? si acum sunt articole pe net despre SVM Broker si furturile de acolo.

    Profesorul sustine ca art.178(4) din legea 297 suna asa " constituie dol incitarea la acceptarea ofertei prin publicitate" . Profesore legea spune asa "Orice formă de publicitate care incită la acceptarea ofertei publice, făcută cu prezentarea ofertei ca beneficiind de avantaje sau de alte calităţi decurgând din decizia C.N.V.M. de aprobare a documentului/prospectului constituie dol". Ai cam uitat partea importanta din articol. De ce minti poporul cu Bursa?

    consilul bursei s-a intrunit pe baza unor articole din presa? De tot risul. Nu are bursa probleme suficiente? Banuiesc ca emitentii stau la coada la poarta lor daca se poarta asa.

    Era si timpul ca cineva sa ia atitudine impotriva lui Prunea. Nu inteleg de ce lumea a tacut pina acum? Pacat ca s-a permis ca un proiect nou sa fie "murdarit" in asemenea hal.

    ... este faptul ca NICOLAE PASCU actualul presedinte al STK a fost ani de zile PRINCIPALUL ANALIST alt SSIF BROKER SA. in momentul in care s-a saturat de istericallele lui prunea omul a plect si si-a facut propria firma. de aici reclamatiile lui prunea. cine-l cunoaste stie ca prunea are o dambla: E PROCESOMAN!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb