Bursa de Peşte de la Tulcea va fi inaugurată la jumătatea anului 2012

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 25 august 2011

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a finalizat studiul de fezabilitate urmând ca săptămâna viitoare să fie organizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie a Bursei de peşte la Tulcea, investiţie de 14 milioane de euro, a declarat, ieri, Marian Mănăilă, preşedinte ANPA. Domnia sa a precizat: "Licitaţia de proiectare şi execuţie a Bursei va fi organizată săptămâna viitoare, iar investiţia va fi gata la jumătatea anului viiitor. Proiectul are o valoare de 14 milioane de euro, cu finanţare europeană. Prin această investiţie vom ajuta atât pescarii autorizaţi pentru a-şi putea vinde peştele, va exista un control fiscal, iar autorităţile vor avea informaţii privind cantităţile de peşte capturate".

Agenţia pregăteşte construcţia unui port pescăresc la Midia, în valoare de 10 milioane de euro, cu finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007 - 2013.

Cu aceeaşi finanţare, Agenţia pregăteşte şi pescarii autorizaţi din România, fiind deja finalizat un program pilot, cu o valoare de 70.000 de euro, pentru instruirea a 100 de pescari din Delta Dunării. ""Vom face programe similare şi în Marea Neagră, şi pe Dunărea inferioară. Pregătirea vizează atât măsuri de contabilitate, mai ales că majoritatea pescarilor funcţionează ca persoană fizică autorizată, de protecţia muncii, de navigaţie pe Dunăre, dar şi de conformare cu regulile de pescuit din Uniunea Europeană", e explicat Marian Mănăilă.

La ora actuală, în România există circa 1.500 de pescari autorizaţi în Delta Dunării, 1.000 la Marea Neagră şi aproximativ 800 pe Dunăre.

Numărul pescarilor a rămas relativ acelaşi comparativ cu anii 90, însă de suferit a avut flota de pescuit la Marea Neagră, din 30 de ambarcaţiuni de peste 25 de metri câte erau în 90, în prezent numai două mai sunt funcţionale, fiind înlocuite cu peste 400 de ambarcaţiuni mici, aparţinând pes-carilor.

Prin Intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit 2007 - 2013, ANPA pregăteşte investiţii atât în porturi pescăreşti la Marea Neagră, cum este cel de la Midia, dar şi burse de peşte în Deltă sau programe de pregătire profesională a pescarilor autorizaţi.

România beneficiază, până în 2013, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finanţarea investiţiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării, din care 230,714 milioane euro reprezintă asistenţa UE prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar diferenţa este asigurată din bugetul naţional. Axa 1 destinată adaptării flotei de pescuit are alocată o sumă 13 milioa-ne de euro, axa 2 pentru acvacultură - 140 de milioane de euro, axa 3 pentru măsuri de interes comun - 40 de milioane de euro, axa 4 - dezvoltarea zonelor pescăreşti - 100 de milioane euro, iar pentru asistenţă tehnică sunt alocate 14,3 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb