Bursa din Arabia Saudită, afectată de arestarea unor oameni de afaceri şi a unsprezece prinţi

Internaţional / 5 noiembrie 2017

Bursa din Arabia Saudită, afectată de arestarea unor oameni de afaceri şi a unsprezece prinţi

Bursa din Arabia Saudită era în scădere în această dimineaţă, după ce prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a luat măsuri pentru a-şi consolida puterea prin înfiinţarea unui comitet anticorupţie, care a decis arestarea unor înalţi oficiali şi oameni de afaceri, transmite Reuters.

Indicele bursier saudit înregistra un declin de 1% în aecastă dimineaţă, acţiunile "Kingdom Holding" - Fondul de investiţii saudit aparţinând prinţului miliardar Alwaleed Bin Talal, unul dintre cei arestaţi, au scăzut cu 9,9%, iar titlurile "National Industrialization Co" (Tasnee), în care "Kingdom" deţine o participaţie de 6,2%, înregistrau un recul de 1,3%.

De asemenea, acţiunile "Banque Saudi Fransi" - a cincea mare bancă din Arabia Saudită - în care "Kingdom" a cumpărat în septembrie o participaţie de 16,2% înregistrau un declin de 2,8%. În schimb, titlurile companiei de produse petrochimice "Saudi Basic Industries" au scăzut cu doar 0,2%.

Postul de televiziune Al Arabiya a anunţat înfiinţarea unui nou comitet anticorupţie, condus de prinţul Mohammed, care a decis arestarea a unsprezece prinţi, patru actuali miniştri şi zeci de foşti miniştri, precum şi a unor importanţi oameni de afaceri, potrivit Agerpres.

Analiştii susţin că informaţia a îngrijorat piaţa bursieră deoarece oamenii de afaceri implicaţi riscă să fie nevoiţi să-şi vândă unele participaţii, ceea ce va duce temporar la scăderea preţurilor.

Totuşi, analiştii mai spun că există posibilitatea ca unii investitori locali să profite de perspectiva ca prinţul Mohammed să-şi sporească puterea şi să reducă incertitudinile privind autoritatea sa. Reformele economice, precum privatizările şi dezvoltarea proiectelor, s-ar putea derula mai rapid în acest context.

Şi în alte state din Golf se înregistrau turbulenţe pe pieţele bursiere. Bursele din Dubai şi Qatar înregistrau în această dimineaţă scăderi de 0,9% şi, respectiv, 0,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb