Bursa londoneză ajută BVB

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2012

Bursa londoneză ajută BVB

17 mai, "Ziua României" la Bursa din Londra

LSE va oferi asistenţă pentru compensarea tranzacţiilor cu instrumente financiare la BVB

Bursa de Valori Bucureşti şi "London Stock Exchange Group" (LSEG) au semnat, ieri, un acord de cooperare, în mai multe domenii cheie, printre care se numără şi sus-ţinerea pe care bursa londoneză o va acorda pentru derularea ofertelor publice iniţiate de stat.

Lucian Anghel, preşedintele BVB, a declarat: "Prin semnarea acestui parteneriat, bursa londoneză va acorda practic o mână de ajutor pentru următoarele oferte publice".

Domnia sa a menţionat că, pe 17 mai, va avea loc "ziua României" la bursa din Londra, ocazie în care investitorilor internaţionali le vor fi prezentate oportunităţile pe care ţara noastră le oferă.

Tracey Pierce, director al departamentului equity primary markets la LSEG, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, că ţara noastră prezintă oportunităţi excelente şi naturale de parteneriat pentru London Stock Exchange Group.

"Această colaborare va aduce împreună companii româneşti de top şi candidaţi pentru privatizare, alături de comunitatea internaţională de investitori din Londra", a declarat reprezentantul bursei londoneze.

Reprezentanţii LSEG urmează să se întâlnească şi cu oficiali ai Guvernului, pentru a dezvolta iniţiative comune în scopul promovării companiilor româneşti în rândul investitorilor şi consultanţilor londonezi.

Lucian Anghel: LSEG ne-a sugerat înfiinţarea unui "asigurator" pentru brokeri

Lucian Anghel a menţionat că reprezentanţii bursei londoneze au sugerat, pentru atragerea investitorilor internaţionali, înfiinţarea unei "contrapărţi centrale", o instituţie nouă care va avea capital propriu şi care va funcţiona ca un fel de asigurator.

Astfel, LSEG va oferi asistenţă pentru compensarea tranzacţiilor cu instrumente financiare la BVB şi suport pentru integrarea funcţiei de "contraparte centrală" la Casa de Compensare Bucureşti.

Programe de training pentru brokeri, investitori, reprezentanţii guvernamentali şi ai altor instituţii ale statului

"Asociaţia Brokerilor" a semnat, tot ieri, un parteneriat cu "London Stock Exchange Academy" care va oferi seminarii, cursuri de training şi sesiuni de coaching deschise membrilor Bursei de Valori Bucureşti, Depozitarului Central, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ministerelor şi OPSPI.

Cursurile şi seminariile din acest program vor fi dedicate specialităţilor din piaţa de capital, inves-titorilor şi companiilor listate sau interesate de listarea la Bursă, din întreaga ţară, potrivit unui comunicat transmis de Aso-ciaţia Broke-rilor.

De asemenea, prin intermediul parteneriatului, Asociaţia Brokerilor îşi propune livrarea de programe de training create special pentru reprezentanţii guvernamentali şi ai altor instituţii ale statului român.

"Trainerii Academiei sunt exper'i renumiţi la nivel mondial în procesul de privatizare, iar London Stock Exchange Group a fost implicat în numeroase privatizări internaţionale de succes, acoperind o gama largă de industrii şi zone geografice precum: Europa (Rusia, Polonia, Irlanda, Republica Cehă, Croaţia, Estonia, Ungaria, Grecia), Asia (Coreea de Sud, India, Indonezia), Orientul Mijlociu şi Africa (Bahrain, Qatar, Egipt, Ghana)", se arată în comunicatul citat anterior.

Asociaţia a realizat, în luna noiembrie a anului trecut, o vizită de specializare prin observare la "London Stock Exchange Group", ocazie cu care a pus bazele colaborării actuale. Delegaţia a fost formată din 36 de reprezentanţi ai societăţilor de servicii de investiţii financiare din ţara noastră şi a fost condusă de Dan Paul, preşedintele Ascociaţiei.

Academy - London Stock Exchange Group, principalul centru de training al bursei din Londra, dezvoltă şi organizează programe de formare profesională pentru Marea Britanie, Italia şi pieţele financiare internaţionale. Scopul Academiei este de a interpreta evoluţiile pieţelor internaţionale, prin schimbul de opinii şi de expertiză cu practicieni din piaţa financiară.

De asemenea, cele două burse vor colabora în vederea dezvoltării de indici adecvaţi pentru piaţa locală de capital, potrivit comunicatului BVB.

Tracey Pierce, director al departamentului equity primary markets la LSEG: "Această colaborare va aduce împreună companii româneşti de top şi candidaţi pentru privatizare, alături de comunitatea internaţională de investitori din Londra", a declarat reprezentantul bursei londoneze.

Asociaţia Brokerilor îşi propune livrarea de programe de training create special pentru reprezentanţii guvernamentali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb