BURSELE DIN LUME Avans pe pieţele acţiunilor din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 28 iunie 2013

Acţiunile de pe pieţele europene au urcat ieri, investitorii salutând datele privind situaţia cheltuielilor personale din SUA.

Titlurile "Metro" AG, cel mai mare retailer din Germania, s-au apreciat cu 1,9%, la 24,27 euro, iar cele ale rivalului francez "Carrefour" SA - cu 2,8%, la 21,28 euro.

Acţiunile grupului petrolier spaniol "Repsol" SA au câştigat 0,8%, ajungând la 16,26 euro. Conducerea "Repsol" a respins în unanimitate o înţelegere cu Argentina privind exproprierea de anul trecut a diviziei locale a companiei spaniole, YPF.

Titlurile băncii spaniole "Bankia" SA, naţionalizată în 2012, au urcat cu 2,6%, la 60 de eurocenţi. Banca a vândut 12,1% din "International Consolidated Airlines Group" SA (IAG) către investitori instituţionali, în schimbul sumei de 675 milioane de euro. Acţiunile IAG, compania-mamă a "British Airways", au scăzut cu 0,9%, la 261,8 pence.

La ora 16.40 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,9%, la 6.219,30 puncte, IBEX 35 al Bursei din Madrid - cu 0,01%, la 7.824,10.

În SUA, acţiunile au crescut în des­chidere, în baza datelor privind redresarea cheltuielilor de consum, în mai, respectiv declinul numărului solicitărilor de ajutor de şomaj, săptămâna trecută.

Titlurile "Home Depot" Inc., cel mai mare retailer american de amenajări interioare, au urcat cu 0,2%, la 75,86 dolari, iar cele ale distribuitorului de electronice "Best Buy" Co. - cu 1%, la 27,55 dolari. Acţiunile producătorului de electronice "Whirlpool" Corp. s-au apreciat cu 1,1%, la 113,73 dolari.

La ora 09.50, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,6%, la 1.613,57 puncte, Dow Jones Indus­trial Average - cu 0,8%, la 15.035,07.

În Asia, acţiunile au crescut ieri, după ce unele date sub aşteptări privind economia americană (anunţate miercuri) au alimentat speculaţiile potrivit cărora Federal Reserve din SUA s-ar putea abţine de la reducerea măsurilor de stimulare.

Titlurile "Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, au crescut cu 6,2%, la 1,339 milioane woni. Acţiunile "Toyota Motor" Corp., cel mai mare constructor mondial de autoturisme, s-au apreciat cu 3,5%, la 5.900 yeni, iar cele ale "James Hardie Industries" SE, furnizor australian de pereţi laterali către SUA, cu 3,5%, la 9,66 dolari australieni.

Titlurile "Newcrest Mining" Ltd., cel mai mare producător de aur din Australia, au câştigat 6,3%, ajungând la 9,90 dolari aus­tralieni, ca urmare a revenirii preţului metalului preţios pe curs ascendent.

Indicele Kospi al Bursei din Seul a urcat cu 2,9%, la 1,834,70 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 1,7%, la 4.811,28.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mda, stiri serioase la bursele straine, daca vreti insa sa va intunecati "viitorul", urmariti bvb si o sa vedeti ... "tot ... dintro scadere in ... alta ... scadere" !!!, astia inca sunt profilati pe steagul "rosu pcr sau urss" cine ... stie !!!.

    Probabil ca Romania ... in mod sigur , geografic,face parte din Europa dar ... bvb nu face sigur parte din "pietele actiunilor din Europa" !!!.

    Tot citesc mesajul afisat cu asumarea raspunderii pentru opinii si, ma intreb ... daca am mintit cumva ... si cine ar putea sa ma traga la raspundere pentru ... "adevar" !!!.

    1. caci si indicele Dax a scazut ieri cu aprox. 0.6% incheiend sub 8000 de puncte pe la 7909. Tinand cont ca a fost si listarea motostivuitorului Kion si cu toate acestea nu s-a reusit sa inchida pe plus ne putem asemana cu Frankfurter Wertpapier Börse. Asa ca sa nu disperam. Rabdare si tutun. Intr-o zi vom invinge :-)

    BVB reflecta PERFECT starea de activitate a economiei romanesti!!!!Lipsa de performanta, lipsa de agresivitate corporatista, lancezala, strategii confuze si ineficiente!!!

    1. bursa mioritica reflecta posibilitatile care stau la dispozitia celor invatati sa vorbeasca frumos despre propria persoana si sa denigreze concurenta. Avem o industrie intr-adevar in mare parte cu tehnologie demodata, insa cu specialisti care daca ar avea finantarea necesara nu ar trebui sa se rusineze. Saptamana viitorare se implinesc 25 de ani de la infiintarea indicelui DAX. Cu aceasta ocazie a fost organizata o serie de conferinte intitulata: Corectitudine, Fairness, Dreptate (Anstand, Fairness, Gerechtigkeit). Daca ai timp parcurge un pic ceea ce se discutat la prima intalnire din aceasta luna si vei intelege de ce Romania in ultimii 2 ani a facut progrese incontestabile. Daca a inchide firme in Romania si a cumpara in vestul Europei pe aceasi zona productiva, daca a anula anumite reasigurari pentru a avea un Return on Equity extraordinar si daca a spune despre tara ca are doar probleme pentru a reusi sa indepartez alti investitori orice economist patriot nu i-ar fi rusine sa spuna ca este cetatean al acestei tari de vis...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb