BURSELE DIN LUME Investitorii din Europa, optimişti în privinţa politicilor băncilor centrale

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 6 septembrie 2016

Investitorii din Europa, optimişti în privinţa politicilor băncilor centrale

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au crescut ieri, investitorii speculând că băncile centrale vor continua să-şi menţină politica monetară relaxată.

Titlurile companiei spaniole de telecomunicaţii "Telefonica" SA au urcat cu 1,6%, la 9,32 euro. Societatea ar putea lansa anul acesta oferta publică iniţială a diviziei sale britanice de telefonie mobilă O2.

În schimb, acţiunile companiei olandeze de telecomunicaţii "Altice" NV au scăzut cu 0,03%, la 15,45 euro. Societatea a decis să cumpere restul de 22% pe care nu îl deţine la divizia sa franceză "SFR Group", intenţionând să plătească în schimb 2,4 miliarde de euro.

Titlurile BP Plc, al doilea mare producător european de ţiţei, au crescut cu 0,9%, la 434,95 pence, iar cele ale grupului francez de profil "Total" SA - cu 1,3%, la 44,56 euro. Cei mai mari producători de petrol din lume au promis să coopereze pentru stabilizarea pieţelor, fără să anunţe însă vreo serie de măsuri specifice pe care le vor lua pentru a creşte preţurile.

Acţiunile "Renault" SA, al doilea mare producător auto din Franţa, s-au apreciat cu 1,2%, la 75,14 euro. Cel mai mare producător auto rus, "AvtoVAZ", ar putea emite până în decembrie acţiuni noi în valoare de 25 miliarde de ruble (386 milioane de dolari) ca să-şi asigure investiţii suplimentare de la firma mamă "Renault", a anunţat publicaţia Vedemosti.

Titlurile companiei auto germane "Volkswagen" AG au câştigat 0,5%, ajungând la 131,96 euro. Comisia Europeană a descoperit că "Volkswagen" a încălcat legislaţia privind protecţia consumatorilor în 20 de state din UE prin folosirea unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, informează publicaţia germană Die Welt, citând surse din interiorul Comisiei.

Acţiunile "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă italiană, au coborât cu 0,3%, la 2,35 euro. Sindicatele bancare din Italia au ameninţat că vor declanşa o grevă generală după ce premierul Matteo Renzi a declarat că în următorii zece ani ar trebui eliminate 150.000 de locuri de muncă în domeniu.

Titlurile casei de modă germane "Hugo Boss" AG au consemnat un declin de 2,4%, la 54 de euro. "UBS Group" AG a recomandat vânzarea de acţiuni ale companiei, din cauza riscurilor care ameninţă profitul acesteia în 2017.

La ora 16.33 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,2%, la 6.878,02 puncte, CAC 40 al celei din Paris a urcat cu 0,2%, la 4.553,02, DAX al Bursei din Frankfurt - tot cu 0,2%, la 10.703,99.

Pieţele din SUA au fost închise ieri, americanii sărbătorind Ziua Muncii.

În Asia, acţiunile au urmat un curs pozitiv, după ce, la finele săptămânii trecute, SUA au anunţat date sub aşteptări pentru piaţa muncii.

Titlurile "Alumina" Ltd., producător australian de alumină, au urcat cu 8,4%, la 1,49 dolari australieni, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora încheierea amiabilă a unei dispute cu partenerul său american "Alcoa" Inc. ar putea creşte interesul pentru preluarea companiei australiene.

Acţiunile TDK Corp., producător nipon de componente electronice, s-au apreciat cu 3,9%, la 7.410 yeni. "Mizuho Securities" Co. şi-a modificat în sens pozitiv ţinta de preţ pentru această companie, iar TDK a anunţat înfiinţarea unei societăţi mixte cu "Toshiba" Corp.

Titlurile companiei japoneze de transport maritim "Mitsui OSK Lines" Ltd. au câştigat 6,6%, atingând 259 yeni, pe fondul speculaţiilor conform cărora tarifele din acest sector s-ar putea redresa după ce, săptămâna trecută, "Hanjin Shipping" Co. din Coreea de Sud a solicitat în instanţă plasarea în administrare judiciară. Acţiunile "Hanjin Shipping" au scăzut cu 14%, la 1.070 woni.

Indicele Kospi ial Bursei din Seul a crescut cu1,1%, la 2.060,08 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 1,1%, la 5.429,58.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb