BURSELE DIN LUME Politica Băncii Japoniei aduce avans pe pieţele acţiunilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 22 septembrie 2016

Politica Băncii Japoniei aduce avans pe pieţele acţiunilor

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, după măsurile de politică monetară anunţate de Banca Japoniei. Banca centrală de la Tokyo a decis să ţintească randamentele obligaţiunilor şi s-a abţinut de la modificarea dobânzii, care este negativă.

Titlurile producătorului german de anvelope şi componente auto "Continental" AG au urcat cu 0,4%, la 189,65 euro. Compania analizează mai multe posibile achiziţii pentru consolidarea activităţilor în domeniul pneurilor, a declarat directorul diviziei de profil, Nikolai Setzer.

Acţiunile grupului auto "Volkswagen" AG au câştigat 1,3%, ajungând la 129,27 euro. Investitorii "Volkswagen" i-au cerut grupului despăgubiri de 8,2 miliarde de euro pentru modul în care a gestionat scandalul emisiilor.

Titlurile "Renault" SA, al doilea mare constructor auto din Franţa, au crescut cu 2,3%, la 72,14 euro. Uzina "Renault" de la Tanger (Maroc) va începe anul viitor să producă un al patrulea model de automobil, Logan break, care până acum a fost fabricat doar la uzina de la Mioveni (România).

Acţiunile "Total" SA, producător de petrol din Franţa, au scăzut cu 0,01%, la 41,46 euro, ca urmare a unei greve a angajaţilor din servicii petroliere din Norvegia, care ar putea ameninţa livrările din Marea Nordului.

La ora 17.10 (ora României), indicele CAC 40 al pieţei din Paris a urcat cu 0,7%, la 4.419,13 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - tot cu 0,8%, la 10.463,03.

În SUA, acţiunile au crescut ieri, după ce Banca Japoniei a alimentat speranţele că băncile centrale vor continua să

susţină economia.

Titlurile "Pfizer" Inc., cea mai mare companie farmaceutică americană, s-au apreciat cu 0,3%, la 33,90 dolari. Companiile farmaceutice, printre care "Johnson & Johnson", "Pfizer" şi AstraZeneca, afirmă că lumea se confruntă cu o "ameninţare uriaşă" reprezentată de microorganismele rezistente la antibiotice şi au căzut de acord să respecte un cod de conduită voluntar care are drept scop să amelioreze această problemă.

Acţiunile "Microsoft" Corp, cel mai mare producător de software la nivel mondial, au înregistrat un avans de 1%, la 57,38 dolari. Compania a anunţat un nou program de răscumpărare de acţiuni, în valoare de 40 miliarde de dolari.

Titlurile "Exxon Mobil" Corp. au scăzut cu 0,1%, la 82,45 dolari. Autorităţile americane investighează modul în care "Exxon Mobil" şi-a evaluat activele petroliere în urma scăderii preţului ţiţeiului, anunţă BBC.

La ora 10.35, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,5%, la 2.150,50 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,4%, la 18.204,81.

În Asia, acţiunile au crescut ieri, după ce Banca Japoniei şi-a ajustat politica monetară.

Titlurile "Mitsubishi UFJ Financial Group" Inc., cel mai amre grup bancar nipon, au urcat cu 7,4%, la 553,3 yeni. Acţiunile HTC Corp., producător taiwanez de smartphone-uri, s-au apreciat cu 6%, la 84,80 dolari taiwanezi, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora noile modele de telefoane îi vor creşte câştigurile.

Titlurile "China State Construction International Holdings" Ltd. au câştigat 9,2% pe piaţa din Hong Kong, ajungând la 10,96 dolari HK. "Goldman Sachs Group" Inc. a adăugat compania pe lista "conviction buy", în baza proiectelor de infrastructură.

Acţiunile "Kingsoft" Corp. au consemnat un plus de 7,7%, la 19,10 dolari HK. Un nou joc mobil dezvoltat de acest producător chinez de software a devenit un "hit" în rândul utilizatorilor de smartphone-uri cu sisteme de operare Android.

Indicele Hang Seng al pieţei din Hong Kong a crescut cu 0,6%, la 23.669,90 puncte, Nikkei 225 al celei din Tokyo - cu 1,9%, la 16.807,62.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb