Bursele europene închid pe roşu

F.A
Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2010

Marile burse ale continentului au închis şedinţa de azi în scădere, investitorii fiind îngrijoraţi că guvernele şi băncile centrale se pregătesc să renunţe la pachetelor de stimuli, în condiţiile în care revenirea economică este încă fragilă, informează NewsIn.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a închis în scădere cu 1,13%, până la 5.217,47 puncte, indicele DAX, al pieţei din Frankfurt, a coborât cu 0,45%, la 5.643,20 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 1,24% până la 3.759,80 puncte.

Axel Weber, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat că BCE ar putea continua în prima jumătate din 2010, să restragă lichiditate din sistemul bancar. "Pe măsură ce situaţia economică se îmbunătăţeşte, vom retrage unele măsuri excepţionale", a afirmat Weber, într-un interviu acordat Bloomberg la reuniunea forumului economic de la Davos.

Investitorii aşteaptă cu atenţie publicarea deciziilor băncii centrale americane, Federal Reserve, la finalul reuniunii de două zile, precum şi discursul anual al preşedintelui Barack Obama.

Piaţa estimează că Fed va menţine dobânda la nivelul actual, apropiat de 0%, dar urmăreşte cu atenţie eventuale semnale legate de momentul la care instituţia va reîncepe să crească dobânzile şi va retrage măsurile excepţionale de sprijin încă în vigoare.

În jurul orei 18:30, bursele din SUA evoluau fără o tendinţă clară: Dow Jones pierdea 0,33%, indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, avansa cu 0,01%, iar indicele mai extins Standard & Poor"s 500 scădea cu 0,23%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb