BUSINESS INSIDER: "Acţiunile «meme» au un reviriment puternic în ultimele săptămâni"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 august 2022

"Acţiunile «meme» au un reviriment puternic în ultimele săptămâni"

Acţiunile "meme" au cunoscut un reviriment puternic în ultimele săptămâni, în condiţiile în care titluri precum AMC Entertainment, GameStop şi Bed Bath & Beyond au avut creşteri cu mult peste aprecierea generală a pieţei, scrie Business Insider.

Acţiunile de tip "meme" sunt titluri care devin virale printre investitorii de retail, prin intermediul platformelor de socializare. De la minimul din 17 iunie atins de indicele S&P 500 şi până la începutul acestei săptămâni, acţiunile AMC Entertainment au avut un salt de 91%, titlurile Bed Bath & Beyond au urcat cu 71%, în timp ce cele ale GameStop s-au apreciat cu 29%, mişcare ce pare condusă de retail. În aceeaşi perioadă, indicele S&P 500 a urcat cu 12,6%. Totuşi, trebuie ţinut cont de faptul că aceste titluri au preţuri relativ mici şi lichiditate mai redusă, ceea ce favorizează oscilaţiile mari de preţ.

Ascensiunea acţiunilor "meme" de la jumătatea lunii iunie sugerează că investitorii de retail încep să-şi asume mai uşor riscuri, după scăderile puternice suferite de unele dintre titlurile lor preferate. În timp ce S&P 500 a atins maximul la începutul lunii în ianuarie şi apoi a scăzut cu până la 23%, majoritatea acţiunilor tehnologice cu creştere rapidă, populare printre investitorii de retail, au atins maximul în februarie 2021, unele înregistrând ulterior pierderi de până la 80%, conform Business Insider.

Dar, pe măsură ce piaţa se aşează, investitorii de retail revin, în ciuda îngrijorărilor tot mai mari privind o recesiune economică, mai scrie sursa menţionată.

Pe forumul Reddit WallStreetBets, titlurile GameStop, AMC Entertainment şi Bed Bath & Beyond au fost luni printre primele cele mai discutate zece acţiuni, potrivit datelor de la SwaggyStocks. De asemenea, datele Fidelity au arătat că AMC Entertainment a fost cea mai tranzacţionată acţiune de pe platformă, luni atrăgând peste 6.000 de ordine de cumpărare. Evoluţia AMC a fost ajutată şi de o serie de lansări de succes în această vară, precum şi de intenţia recentă a companiei de a aloca acţiuni preferenţiale tuturor investitorilor.

GameStop şi Bed Bath & Beyond s-au numărat, de asemenea, printre primele zece cele mai tranzacţionate acţiuni de la Fidelity, în prima şedinţă bursieră a săptămânii.

Rămâne de văzut dacă creşterea acţiunilor "meme" este sustenabilă. Luni, Nvidia a emis un avertisment privind profiturile sale, punctând că se aşteaptă ca veniturile să-i scadă cu peste un miliard de dolari în trimestrul al doilea, din cazua perioadei slabe prin care trece piaţa jocurilor video. Or, asta poate fi o veste proastă pentru retailerul de jocuri video GameStop, conform Business Insider.

La Bed Bath & Beyond a avut loc recent o schimbare a managementului, după ce compania a avut rezultate trimestriale dezamăgitoare, iar în cazul lanţurilor de cinematografe AMC activitatea nu şi-a revenit încă complet după pandemia Covid-19, mai scrie publicaţia americană.

Acţiunile de tip "meme" sunt titluri care devin virale printre investitorii de retail, prin intermediul platformelor de socializare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb