Bute a fost făcut KO de nişte substanţe interzise

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 mai 2016

Bute a fost făcut KO de nişte substanţe interzise

Lucian Bute, cel mai cunoscut pugilist autohton al ultimului deceniu, poate ieşi definitiv din box după ce a fost depistat pozitiv cu Ostarină, o substanţă aflată pe lista celor interzise de către Agenţia Mondială Anti-Doping. Ostarina poate fi folosită de sportivi în timpul antrenamentelor pentru creşterea formei şi a rezistenţei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi. Lui Bute i-au fost recoltate respectivele probe la finalul meciului pentru centura WBC, disputat la Washington la finele lunii aprilie, împotriva suedezului Badou Jack. Pe lângă ruşinea sportivă, cariera lui urmând să se încheie dacă se va confirma că s-a dopat, riscă o suspendare cuprinsă între nouă luni şi doi ani, Bute va pierde şi bursa încasată pentru meciul cu Badou Jack, peste 500.000 de dolari. Pe contul său de facebook, Bute s-a declarat surprins şi dezamăgit: "Nu înţeleg ce s-a întâmplat şi ce ar fi putut duce la un test pozitiv. Am trecut întotdeauna orice test anti-doping, încă de când am ieşit campion. Nu cu mult timp în urmă, înaintea meciului din noiembrie 2015 cu James DeGale am fost testat de 8 ori, de la începutul perioadei de pregătire până la meci. Nu am luat niciodată nimic şi nu am folosit niciodată substanţe interzise. Am încredere deplină în echipa mea. Am cerut deja proba B şi sunt sigur că aceasta va ieşi negativă." Există voci care susţin că Bute poate fi "victima" celor doi preparatori fizici pe care îi are acum, Daniel Ortega şi Angel Heredia, numele ultimului apărând în mai multe scandaluri legate de dopaj. Yvon Michel, preşedintele Groupe Yvon Michel, care îl reprezintă pe Lucian Bute crede că totul a fost doar o greşeală: "GYM a efectuat întotdeauna controale adecvate pentru a menţine boxul curat. Suntem surprinşi de rezultatele preliminare, iar acum sperăm ca analiza B să dovedească faptul că primul rezultat a fost o greşeală. Între timp sunt 100% alături de Lucian Bute şi îl susţinem".

Chiar dacă în repetate rânduri s-a exprimat critic la adresa lui Bute, Leonard Doroftei a fost printre primii care i-au luat apărarea de această dată: "Nu pot să cred, chiar nu cred. Băiatul ăsta muncea până la epuizarea, e un atlet desăvârşit. Omul se antrena, era dedicat. Nu ştiu de ce ar fi folosit asemenea substanţe. Nu cred că ar fi folosit cu bună ştiinţă aşa ceva. Nu ştiu cât de profesionist este staff-ul lui. Cred că îşi poate duce cariera până la 40 de ani. Dacă managerul lui ar fi provocat acest scandal pentru a-l trage pe linie moartă, ar fi o pată şi pe imaginea firmei. Nu cred în scenariul ăsta. Capul sus, asta i-aş spune acum".

În întreaga carieră Lucian Bute a câştigat aproximativ 17.500.000 de dolari, 13.400.000 de dolari fiind încasaţi numai din meciurile în care s-a bătut cu centura de campion pe masă. Bursele lui Bute au crescut în mod constant, de la un an la altul, la primele meciuri sumele erau de ordinul miilor de dolarilor, după ce a devenit campion saltul a fost unul spectaculos. Dacă în meciul cu Alejandro Berrio din octombrie 2007, când a devenit campion mondial a luptat pentru 300.000 de dolari, la prima partidă când şi-a apărat titlul (februarie 2008 - contra lui William Joppy) a boxat pentru 700.000 de dolari. Cea mai mare bursă, 2.600.000 de dolari, a avut-o în meciul în care în care a pierdut şi centura cu diamante în faţa britanicului Carl Froch. La penultimul meci, disputat în noiembrie 2015 la Videotron Centre din Quebec, cu britanicul James DeGale, pierdut la puncte, Bute a încasat 1.500.000 de dolari. Lucian Bute (36 de ani) are 34 de meciuri în palmares, 30 de victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb