Butoiul de pulbere din Complexul Oltenia stă să explodeze

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 martie 2015

Situaţia tensionată de la Complexul Oltenia, producătorul naţional de energie pe bază de lignit, riscă să degenereze în următoarele zile. Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al companiei, ar fi convocat pentru astăzi Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pentru revocarea tuturor membrilor Consiliului de Supraveghere, deşi aceasta fusese stabilită pentru 16 aprilie, susţin surse apropiate situaţiei. Convocatorul adunării din 16 aprilie a şi fost, de altfel, publicat în Monitorul Oficial.

Sursele noastre afirmă că reprezentanţii statului i-ar fi convins şi pe reprezentanţii Fondului Proprietatea - acţionarul minoritar semnificativ - să accepte o AGA intempestivă, sub promisiunea că li se va explica astăzi care este graba.

Ziarul BURSA a relatat, în ediţia din 16 martie, că ministrul Energiei, Andrei Gerea, a decis să-i revoce pe toţi membrii Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Motivul invocat în convocatorul AGA din 16 martie este neîndeplinirea criteriilor de performanţă din contractele de administrare.

Surse din piaţă ne-au spus, recent că şi zilele lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de director general al companiei ar fi numărate. De altfel, pentru vinerea viitoare a şi fost programată o şedinţă de Consiliu de Supraveghere care ar fi urmat să-l demită pe Ciurel, ne-au mai spus sursele noastre. Unul dintre motivele invocate ar fi întocmirea unui plan nerealist de restructurare a companiei, conform surselor citate. Consiliul de Supraveghere ar Complexului Oltenia este format din Gabriel Dumitraşcu, Alin Chiţu, Răzvan Purdilă, Dorin Spătaru, Ana Georgiana Porumbel şi Daniel Naftali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O parere (bazata pe observatii) : sistemul de conducere dualist practicat de catre cele mai multe entitati la care statul este actionar majoritar este ineficient si mai ales pagubos. Oameni cu mai mult sau mai putin habar despre activitatea pe care trebuie sa o coordoneze in calitate de membru consiliu de supraveghere, numiti covarsitor pe criterii politice sau clientelare, se strang o data pe luna la sediul entitatii, semneaza trei-patru acte, amana (mai ales anul acesta) sa ia hotarari susceptibile sa-i duca la un moment dat in fata procurorilor, dupa care alearga sa prinda avionul/masina care-i va returna la locul de plecare. Desigur, nu vor uita sa incaseze indemnizatia lunara, intr-un cuantum ce nu in putine cazuri depaseste de 4-5 ori salariul sefului statului si nici sa-si ia la revedere de la membrii directoratului entitatii si acestia ''o armata'' aproape tot atat de numeroasa precum consiliul de supraveghere. Eu unul nu am stiinta despre nici o entitate cu capital de stat care ''sa duduie'', dar cunosc destule la care numarul de sefi se apropie de cel al executantilor. Si la care directoratul si consiliul de supraveghere nu sunt decat cireasa de pe tort.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb