Buzăul primeşte aparat pentru testarea Covid 19

 Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 23 martie 2020

Testele pentru depistarea bolnavilor de coronavirus vor putea fi realizate mult mai repede la Buzău. Ministerul Sănătăţii a aprobat vineri achiziţionarea unui aparat "Real Time PCR", în valoare de 300.000 de lei. Aparatul va fi amplasat în incinta Direcţiei de Sănătate Publică Buzău. Banii au ajuns deja în conturile instituţiei şi a fost demarată procedura de achiziţie de urgenţă astfel încât aparatul să ajungă la Buzău în cel mai scurt timp posibil.

"Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui demers. Totodată, fondul de rezervă din bugetul judeţului Buzău va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus şi susţinerea măsurilor luate. În funcţie de solicitările venite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, prin Dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, vom aloca sumele necesare şi vom lua toate măsurile care se impun", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Tot la Buzău vor ajunge de săptămâna viitoare 2000 de teste rapide ce vor fi repartizate cadrelor medicale din spitale şi policlinici.

"Protejarea cadrelor medicale este esenţială şi se pot baza pe toată susţinerea noastră pentru a trece cu bine această încercare. Le mulţumesc şi le sunt recunoscător tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, îşi riscă sănătatea pentru a-şi face datoria!", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Pe de altă parte, în judeţul Buzău vor ajunge în perioada următoare echipamente de protecţie şi materiale sanitare în valoare de 300.000 lei. Este vorba despre combinezoane, măşti cu filtru , cizme, ochelari de protecţie, mănuşi, şi dezinfectanţi. Acestea vor fi distribuite către Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Totodată, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase Gîrlaşi vor fi amplasate zilele acestea trei corturi ce aparţin Inspectoratului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă. Este vorba despre corturi ce vor fi dotate cu circuite de oxigen.

"Fac un apel către populaţie: fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că are propria responsabilitate! Noi, autorităţile, facem tot posibilul pentru a proteja comunităţile şi pentru a limita efectele negative de orice natură. Dar avem nevoie ca fiecare cetăţean în parte să înţeleagă şi să respecte regulile transmise de către autorităţi.", a mai spus Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Până acum, în judeţul Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire cu Covid 19,  56 de personae se află în carantină, iar pentru alte 1338 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna ziua,doresc să fac un test corona virus in a 2 a parte a acestei luni deoarece doresc să plec in Austria.Mi s a spus că testul trebuie să fie valabil 4 zile,vreau sa stiu in cât timp vine rezultatul si cat costa,multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb