Buzoienii, invitaţi la dezbateri publice pe tema unirii Buzăului cu Ţinteşti

ANA FELEA
Miscellanea / 24 iulie 2021

Buzoienii, invitaţi la dezbateri publice pe tema unirii Buzăului cu Ţinteşti

Campania de informare pentru referendumul privind unirea oraşului Buzău cu comuna Ţinteşti începe săptămâna viitoare, potrivit anunţului făcut de primarul municipiului Constantin Toma, într-o conferinţă de presă susţinută alături de cei doi viceprimari ai oraşului dar şi senatorul Lucian Romaşcanu, prezent la Buzău. Edilul a anunţat că vrea să implice un număr cât mai mare de cetăţeni astfel că a decis ca, pe lângă afişajul stradal specific şi activităţile obişnuite de informare, să fie organizate şi dezbateri publice în aer liber. La Buzău, în această perioadă va ajunge şi Marcel Ciolacu, şeful Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat Buzău dar şi liberalul Ilie Bolojan, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, fost primar al municipiului Oradea timp de trei mandate.

Cu două luni înaintea organizării referendumului prin care se va decide unirea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti, autorităţile locale din Buzău dau startul campaniei de informare.

"Vom avea o campanie de informare ce se va derula pe o perioadă de două luni de zile. Campania de informare va fi o campanie derulată stric din punct de vedere al comunităţii, nu va fi o campanie de partid, ci va fi o campanie, să-i spunem, de implicare a tuturor buzoienilor în acest demers de dublare a teritoriului municipiului Buzău. Campania va cuprinde pe lângă panouri, broşuri şi organizarea a cinci-şase dezbateri publice, fie în diverse zone ale oraşului, în cartiere, dar şi în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, unde toţi cetăţenii municipiului vor fi invitaţi să discute alături de reprezentanţii administraţiei locale, noi sperăm chiar şi alături de mari personalităţi, atât buzoiene, cât şi personalităţi cu impact naţional, astfel încât să explicăm importanţa acestui referendum pentru viitorul comunităţii noastre. O parte importantă a campaniei se va derula şi prin reţelele de socializare pentru că vrem ca până la 26 spetembrie toţi buzoienii să înţeleagă importanţa acestui referendum", a spus Ionuţ Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Prezent la conferinţa de presă la care s-a făcut acest anunţ, senatorul Lucian Romaşcanu a punctat că, PSD nu doreşte politizarea acestui proiect iniţiat de primarul Constantin Toma, însă în timpul campaniei de informare a referendumului va fi prezent la Buzău şi liderul partidului, Marcel Ciolacu.

"În campania pentru referendum se va implica şi conducerea centrală a partidului. O să fie şi domnul preşedinte Marcel Ciolacu prezent", a spus Lucian Romaşcanu.

Constantin Toma: "Sunt sigur că buzoienii vor fi convinşi că acesta este un proiect adevărat, ne vom bate pentru acest proiect, vom avea o campanie de informare foarte serioasă", a spus Constantin Toma.

Referendumul pentru unirea celor două teritorii va fi organizat în data de 26 septembrie, atât în municipiul Buzău, cât şi în comuna Ţinteşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb