BVB A COMPLETAT CONVOCATORUL AGA CU PROPUNEREA SIF TRANSILVANIA Acţionarii BVB vor decide asupra anulării acţiunilor din programul de răscumpărare

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2017

Acţionarii BVB vor decide asupra anulării acţiunilor din programul de răscumpărare

Acţionariii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) vor discuta, la Adunarea Generală din 12 aprilie, propunerea SIF Transilvania ca acţiunile răscumpărate de BVB, în cadrul unui program de răscumpărare, să fie anulate, potrivit completării convocatorului.

SIF3 care deţine 8,97% din BVB, doreşte ca, în cazul aprobării programului de răscumpărare a 1,49% din capitalul BVB, acţiunile să fie anulate, iar capitalul social să fie redus.

Anterior, BVB propusese răscumpărarea, în vederea implementării unui program de alocare a acţiunilor către salariaţii şi directorii societăţii, precum şi către membrii Consiliului Bursei.

Acţionarii BVB sunt chemaţi să aprobe răscumpărarea de către BVB a propriilor acţiuni, în următoarele condiţii: maximum 114.285 acţiuni (reprezentând maximum 1,49% din capitalul social), la preţul minim de 18 lei per acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre (i) 35 lei per acţiune şi (ii) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Valoarea agregată a programului de răscumpărare este de până la 4.000.000 lei.

Programul se va desfăşura pentru o perioadă de maxim 18 luni de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial al României.

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, în 2016, un profit net consolidat de 7,87 milioane lei (aproximativ 1,74 milioane de euro), în creştere cu 19% faţă de 2015, când fusese de 7 milioane de lei. 2015 a marcat, însă, o scădere puternică faţă de 11,8 milioane de lei, în 2014, şi 8,2 milioane de lei, în 2013.

Acţionarii BVB trebuie să mai decidă, la AGA, aprobarea finală a fuziunii prin absorbţie dintre Bursa de Valori Bucureşti, în calitate de societate absorbantă şi SIBEX în calitate de societate absorbită.

Pe ordinea de zi a AGA se mai găseşte aprobarea unui dividend brut/acţiune de 0,92028 lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. profit 7,87 milioane cu fidelizare de 4 milioane valoare agreata? au agreat peste 50% din profit la fidelizare? e bun asa. la cum conduc nebunii azilul sa nu surprinda pe nimeni de ce nu apar "investitori" la bvb. hai ca vine caldura, mai montam un cort doua la Universitate, e de viitor treaba.

    1. De ce te miri? Co sobo, care ii stoarce ca pe prosti, si cu CA ul de mameluci pe care il are BVB acum, ar trebui sa fim fericiti ca mai exista bursa. Oricum o tin doar sa-si plateasca salarii si indemnizatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb