BVB Acţiunile "Amonil" Slobozia au fost preferatele investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 iunie 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri a fost de 61,8 miliarde lei, în uşoară creştere, de 1,31%, faţă de nivelul înregistrat cu o zi înainte.

Marcel Murgoci, broker la "Est Invest" Focşani, precizează că şedinţa de ieri a fost caracterizată printr-o tendinţă generalizată de scădere a cursurilor. În ultimele 30 de minute de tranzacţionare, o parte din acţiuni, în special cele emise de societăţile de investiţii, au înregistrat o revigorare a cursului. Pe fondul acestor evoluţii, indicii BET şi BET-C au scăzut cu 0,65% şi respectiv 0,81% în timp ce BET-FI s-a apreciat cu 0,13% faţă de nivelul înregistrat marţi.

SIF "Banat Crişana"

Cursul titlurilor SIF1 s-a înscris pe un trend descrescător, pînă aproape de finele şedinţei bursiere, ajungînd de la 7.050 lei/acţiune (preţul de deschidere) la 7.000 lei/acţiune (minimul zilei). Brokerii precizează că, înainte cu cîteva minute de închiderea şedinţei, investitorii au lansat un număr mare de ordine de cumpărare, ceea ce a condus la o revigorare a cursului, ultima tranzacţie fiind perfectată la cursul de 7.150 lei/acţiune, cu 0,7% mai mare decît preţul de închidere de marţi. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu acţiuni SIF1 a fost de 4 miliarde de lei, la un număr de peste 560.000 de titluri transferate. Cel mai mare pachet tranzacţionat a numărat 71.000 de acţiuni, preţul la care acesta a fost transferat fiind de 7.050 lei/acţiune.

SIF "Moldova"

Tranzacţiile efectuate cu titluri SIF2 au totalizat 8,2 miliarde de lei, avînd cea mai mare pondere în valoarea totală a transferurilor cu titluri SIF (27,7%). Cursul s-a înscris pe un trend ascendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 5.950 lei/acţiune, cu 0,9% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

"Impact" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul acţiunilor IMP s-a înscris pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi medii. Au fost transferate 349.057 acţiuni, valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 1,8 miliarde de lei.

Ultimul transfer a fost realizat la cursul de 5.350 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de închidere de marţi. "Impact" vrea să îşi majoreze capitalul social cu 62,8 miliarde de lei şi să emită în acest scop acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei, acţiuni ce vor fi distribuite gratuit persoanelor înscrise în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare propusă pentru 5 iulie.

"Amonil" Slobozia

Titlurile "Amonil" au fost vedetele şedinţei bursiere de ieri, preţul lor înregistrînd o apreciere semnificativă, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 21 de milioane de titluri în valoare de 3,4 miliarde de lei. Nivelul maxim atins ieri de curs a fost de 170 lei/acţiune, numărul tranzacţiilor efectuate la acesta fiind de 5.

Preţul ultimului transfer a fost de 168 lei/acţiune, cu 8,4% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb