BVB Acţiunile băncilor au cumulat trei sferturi din totalul Bursei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 martie 2004

Tendinţa generală a şedinţei bursiere de ieri a fost de scădere, pe fondul unei lichidităţii foarte bune. Valoarea transferurilor încheiate a fost de 102,7 miliarde de lei, cele mai intens tranzacţionate fiind titlurile celor două bănci. Analiştii consideră că reducerea lichidităţii comparativ cu sesiunea de vineri este normală, întrucît titlurile SIF "Oltenia", SNP "Petrom" şi "Impact" (unele dintre cele mai lichide) au fost oprite ieri de la tranzacţionare.

Evoluţia titlurilor societăţilor listate la categoria a doua a Bursei s-a încadrat ieri pe un trend descrescător. Cele mai mari scăderi de preţ au înregistrat acţiunile societăţilor care au ca acţionar majoritar asociaţia salariaţilor. Brokerii consideră că acestă evoluţie este determinată de incertitudinea cu privire la desfiinţarea PAS-urilor, care nu mai oferă o bază solidă de creştere a cursurilor acţiunilor.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD s-a menţinut la un nivel constant, pe fondul unei lichidităţi bune. Valoarea transferurilor încheiate ieri cu titlurile BRD a fost de 13,1 miliarde de lei. Ultima tranzacţie a fost realizată la 27.200 de lei, preţ cu 1,1% mai mic comparativ cu sesiunea bursieră de vineri. Analiştii consideră că acestă evoluţie este determinată de faptul că investitorii aşteaptă convocatorul pentru adunarea generală a acţionarilor.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Titlurile TLV au fost vedetele sesiunii bursiere de luni, fiind tranzacţionate 9,1 milioane de acţiuni, cu o valoare de 63 de miliarde de lei şi reprezintă peste jumătate din totalul Bursei. Ultima tranzacţie a fost încheiată la preţul de 6.950 de lei, în scădere cu 0,7% faţă de şedinţa precedentă. Brokerii consideră că acestă evoluţie este normală, întrucît ieri a fost ultima zi în care investitorii mai puteau cumpăra acţiuni TLV ca să poată subscrie în cadrul majorării de capital la 3.500 de lei/acţiune.

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Cursul titlurilor "Azomureş" s-a înscris ieri pe un trend uşor descrescător, pe fondul unei lichidităţi mari. Valoare transferurilor efectuate cu aceste titluri s-a ridocat la 1,4 miliarde de lei. Ultima tranzacţie a fost efectută la preţul de 3.850 de lei, cu 1,3% mai mic faţă de şedinţa precedentă. Analiştii consideră că evoluţia bună pe care o înregistrează titlurile "Azomureş" în ultimul timp se datorează rezultatelor financiare bune ale societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb