BVB Agitaţie crescută pe titlurile "Rompetrol Rafinare"

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 septembrie 2005

Preţul acţiunilor în cursul sesiunii bursiere de marţi a crescut în medie cu 0,97% , iar acţiunile societăţilor de investiţii financiare au înregistrat o apreciere medie de 0,51%.

Creşterea de pe piaţă s-a manifestat în prima parte a zilei, însă a fost destul de redusă. În jumătatea a doua a zilei, corecţiile s-au înregistrat la majoritatea emitenţilor, ceea ce a condus la o valoare totală a tranzacţiilor de peste 46,5 milioane RON, res-pectiv 13,25 milioane euro.

La prima categorie, cea mai mare creştere a cursului a avut-o ieri acţiunile BRD. Astfel, la finele şedinţei, cotaţia a fost de 11,9 RON/acţiune, în creştere cu 2,6% faţă de cea din ziua anterioară.

Au fost transferate peste 100.000 acţiuni, în valoare totală de 1,3 milioane de RON. Cotaţia a fluctuat între 11,7 RON/acţiune şi 11,9 RON/titlu.

La aceeaşi categorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost "Petrom" Bucureşti, cu un rulaj de aproximativ 1,9 milioane de RON. Preţul titlurilor SNP a recuperat o parte din scăderea înregistrată cu o zi în urmă, astfel că în partea a doua a zilei cotaţia a atins maximul de 0,4720 RON/acţiune. Spre finalul sesiunii bursiere, vînzătorii au apărut în piaţă şi astfel cursul a suferit o corecţie uşoară, închizînd la 0,4710 RON/acţiune. Preţul la final a fost în creştere cu 2,2% faţă de cel din ziua anterioară.

Şi cotaţiile SIF au avut o evoluţie pozitivă în cursul zilei de ieri.

Astfel că trei din cele cinci societăţi de investiţii financiare au crescut pe fondul ordinelor de cumpărare intrate în piaţă, iar alte două au avut la finele zilei aceeaşi cotaţie ca cea din ziua precedentă. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de acţiunile SIF "Transilvania", care la finele zilei a avut preţul de 1,55 RON/acţiune, în creştere cu 1,3% faţă de cel precedent.

Pe primul loc în ce priveşte valoarea tranzacţionată s-au situat titlurile SIF 5 "Oltenia", cu tranzacţii de peste 2,18 milioane RON, la un preţ de închidere de 1,67 RON/acţiune. Acesta a fost acelaşi cu cel de luni. Au urmat acţiunile SIF 2 "Moldova", cu o valoare totală a tranzacţiilor de 2,07 milioane RON, la un preţ de închidere de 1,42 RON/acţiune, în creştere cu 0,7% faţă de nivelul din ziua anterioară.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa au fost ieri cele mai lichide titluri de pe Bursă, cu tranzacţii de peste 2,58 milioane RON, la un preţ de închidere de 0,0950 RON/acţiune. Acesta a fost în creştere cu 0,64% faţă de nivelul din ziua anterioară. În cursul şedinţei de luni, preţul titlurilor s-a depreciat cu 6%. Cotaţia a deschis şedinţa de ieri la minimul zilei, după care aceasta a urcat pînă la nivelul maxim de 0,0977 RON/acţiune. O dată cu audierea preşedintelui companiei, Dinu Patriciu, la Parchet, agitaţia s-a instaurat în piaţă, conducînd în mod firesc la corecţii ale preţului pînă la nivelul celui de închidere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb