BVB anunţă cele 50 de companii semifinaliste ale programului BVB Arena 2024

S.B.
Piaţa de Capital / 8 iulie

BVB anunţă cele 50 de companii semifinaliste ale programului BVB Arena 2024

Comitetul de Nominalizare BVB Arena a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 409 de nominalizări valide pe platforma www.bvbarena.ro.

Din 8 iulie până pe 31 iulie, publicul va putea alege, prin vot pe www.bvbarena.ro, 3 dintre cele 15 companii româneşti finaliste ale ediţiei BVB Arena 2024. Programul BVB Arena, derulat din 2017 de către Bursa de Valori Bucureşti, a depăşit 1.500 de companii înscrise în program. Fiecare ediţie a atins noi recorduri în ceea ce priveşte interesul faţă de program, materializat în numărul tot mai mare al companiilor nominalizate.

"Ca în fiecare an, am aşteptat cu nerăbdare selecţia companiilor semifinaliste pentru a ne confirma, încă o dată, valoarea pe care antreprenorii români o aduc pentru economia românească. În mod direct, prin produsele şi serviciile pe care le produc, prin ingeniozitatea afacerilor pe care le conduc, şi indirect prin bunăstarea pe care o generează propriilor angajaţi şi familiilor acestora. Ediţia din acest an nu face excepţie, avem companii nominalizate care sunt mai mult sau mai puţin cunoscute publicului larg, şi mă bucur că au acceptat să facă parte din comunitatea BVB Arena. Fiecare companie parte a programului, încă din etapa de nominalizare, este de fapt câştigătoare, întrucât programul de mentorat BVB Arena le este destinat tuturor celor nominalizaţi", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Numărul companiilor nominalizate în cadrul programului BVB Arena din acest an, precum şi tipologia celor 50 de semifinaliste, sunt semne ale interesului tot mai mare al antreprenorilor faţă de piaţa de capital şi implicit a succesului acestui program. Ştim că perioada de la intenţie până la listarea efectivă a unei companii nu este una scurtă, suntem însă încrezători că antreprenorii români înţeleg tot mai bine, datorită BVB Arena, care sunt avantajele directe şi indirecte ale finanţării pe bursă. Pentru că la bursă nu ridici doar capital, ci obţii şi o serie de avantaje intangibile, precum notorietate, vizibilitate, consolidarea reputaţiei. Avem deja câteva exemple de succes: de la debutul programului, peste 20 de companii au venit la bursă cu acţiuni sau obligaţiuni, iar rundele de finanţare s-au ridicat până aproape de 240 milioane de euro", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

În prima etapă a proiectului BVB Arena, derulată în perioada 23 aprilie - 31 mai 2024, susţinători ai programului, alături de Comitetul de Nominalizare, au propus peste 400 de companii româneşti prin intermediul platformei www.bvbarena.ro. Cele mai multe companii nominalizate sunt din comerţ (17%), urmate de cele din sectorul IT&C (12%), industrie alimentară şi prelucrătoare cu câte 11%, servicii cu 10% şi, cu 7%, companii din domeniul construcţiilor. La nivelul distribuţiei geografice, Bucureşti şi Ilfov ocupă un procent cumulat de 37%, urmate de Cluj, Iaşi, Braşov, Bacău, Suceava, Constanţa. În ceea ce priveşte segmentarea companiilor nominalizate, 81% sunt companii IMM, 9% Start-up-uri şi 10% Corporate.

Votul publicului va trimite direct în finala BVB Arena 2024 un număr de trei companii, în timp ce restul 12 vor fi alese de către Juriul BVB Arena, format din experţi în diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste în ediţia BVB Arena 2024 vor fi anunţate public în cadrul Galei de Premiere din toamnă. În perioada octombrie-noiembrie 2024 programul BVB Arena prevede o etapă de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste şi semifinaliste, companii nominalizate în ediţia curentă sau care se înregistrează în platforma programului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si ce treaba au companiile astea cu bvb? concret

    1. O parteo rsa aibe in viitor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb