BVB Bursa a scăzut uşor, pe un rulaj redus

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 octombrie 2011

Bursa a scăzut uşor, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a scăzut ieri cu 0,45%, mai puţin decât marile burse europene, pe o lichiditate de numai 20 milioane lei, din care 60% au reprezentat trazacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP).

Piaţa de la Bucureşti a evoluat indecis în sesiunea de joi, în condiţiile în care marile burse europene au afişat scăderi de până la 1,8%

La finalul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, era în scădere cu 0,87%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,37% sub închiderea precedentă.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a încheiat şedinţa în urcare cu 0,67%.

Astfel, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP, a consemnat un recul de 0,41%.

Jucătorii au realizat transferuri cu acţiuni de 19,8 milioane lei (4,5 milioane euro), în creştere faţă de lichiditatea de miercuri, de 13,2 milioane lei (trei milioane euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea au continuat să asigure cea mai mare parte a lichidităţii, cu operaţiuni de 6,7 milioane lei pe piaţa principală şi de 5,3 milioane lei pe piaţa Deal. Astfel, 12 milioane de titluri FP au făcut obiectul a două tranzacţii speciale, realizate la un preţ de 0,44 lei, cu 0,45% sub cotaţia de miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb