BVB Bursa, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2011

Bursa, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti s-au depreciat, ieri, printre cele mai importante scăderi fiind consemnate de societăţile de investiţii financiare.

Indicele BET-C a coborât cu 1,33%, la 2.565,37 puncte, cel mai redus nivel din ultimii doi ani, pe fondul corelaţiei cu pieţele internaţionale.

Indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor SIF şi a titlurilor Fondului Proprietatea, a ajuns la 15.679,65 punc-te, după o scădere de 5,36%.

"În perioada imediat următoare am putea asista la o decorelare de extern de scurtă durată în situaţia unor veşti pozitive legate de finalizarea vânzării pachetelor de acţiuni BCR deţinute de SIF-uri către Erste", a declarat Liviu Avram, şeful departamentului de vânzări la firmei de brokeraj NBG Securities România, citat de Mediafax.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 1,15%, în timp ce, indicele BET-NG, al sectorului energetic, s-a depreciat cu 1,44%. Indicele extins al Bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), a coborât marţi cu 2,51%.

Tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 23,8 milioane lei (5,5 milioane euro), valoare de peste două ori mai mare decât rulajul şedinţei precedente, de numai 10,9 milioane lei (2,5 milioane euro).

Acţiunile Fondului au continuat să fie cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 7,1 milioane lei, cotaţia încheind şedinţa în scădere cu 1,35%, la 0,4253 lei/unitate.

FP a anunţat, luni, că a epuizat banii pe care îi avea pentru programul de răscumpărare a propriilor acţiuni, prin care încerca să susţină preţul titlurilor pe bursă.

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au fost suspendate de la tranzacţionare până la ora 14.50, banca urmând să publice un anunţ care ar putea influenţa preţul titlurilor. Acţiunile băncii au încheiat ziua în creştere accelerată, cu 14,89%, la 0,054 lei, însă pe un rulaj de doar 76.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cun un asa DG pus de marele CA si cu o asa recunoastere " internationala" pe cine mira? Unde sunt investitorii straini si emitenti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb