BVB Creşteri generalizate la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 februarie 2005

Şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost caracterizată prin aprecieri ale cotaţiilor la un număr mare din simbolurile tranzacţionate, fapt ce a dus la creşterea celor trei indici bursieri.

Astfel, indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide titluri cotate la BVB, a crescut ieri cu 6,53% pînă la 5.166,76 puncte. Nivelul înregistrat de BET-C la finele şedinţei, de 2.725,36 puncte este cu 7,4% mai mare decît cel din şedinţa anterioară. În acelaşi timp, BET-FI, indicele care urmăreşte evoluţia cotaţiilor titlurilor SIF, a atins nivelul de 16.055,17 puncte, acesta fiind cu 10,52% mai mare decît nivelul de miercuri.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 699,51 miliarde de lei.

Brokerii precizează că aceste creşteri de la Bursă au avut loc pe fondul lămuririlor aduse de Ministerul Finanţelor în ceea ce priveşte modul de aplicare a impozitului de 10% pe cîştigurile din tranzacţii cu acţiuni.

"Petrom" Bucureşti

Cotaţia acţiunilor SNP s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei cereri ridicate.

Cursul a oscilat pe parcursul şedinţei între un minim de 4.020 lei/acţiune şi un maxim de 4.180 lei/acţiune. La jumătatea şedinţei bursiere, a fost efectuată o tranzacţie specială cu 5 milioane de acţiuni SNP, la preţul de 4.090 lei/acţiune. Volumul de tranzacţionare al titlurilor SNP a fost ridicat ieri, fiind transferate peste 9 milioane de acţiuni (inclusiv tranzacţia specială) în valoare totală de 37,97 miliarde de lei.

Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 4.180 lei/acţiune, preţ cu 5,8% mai mare decît cursul de închidere de miercuri.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe un uşor trend cres-cător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul total al titlurilor transferate a fost de peste 45,30 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu aces-tea s-a ridicat la 49,98 miliarde de lei.

Ultima tranzacţie de ieri a fost efectuată la cursul de 1.080 lei/titlu, curs cu 2.9% mai mare decît preţul de închidere de miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb