BVB Cursul acţiunilor "Excelent" a crescut cu 12,7%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 iulie 2004

Şedinţa bursieră de joi a înregistrat o valoare de tranzacţionare în creştere comparativ cu ziua precedentă, pe fondul aprecierii cursurilor la aproape jumătate din simbolurile transferate. Indicii bursieri au avut evoluţii contradictorii: BET şi BET-C s-au depreciat cu 0,69%, respectiv 0,64%, în timp ce BET-FI, care urmăreşte evoluţia titlurilor SIF, a crescut cu 1,71%. Nivelul indicelui BET-FI a atins ieri un nou maxim istoric, de 15.393,62 puncte, acesta înregistrînd o creştere de 92,06% de la începutul anului. Brokerii precizează că, pe parcursul sesiunii bursiere de joi, cursurile acţiunilor emise de societăţile de investiţii s-au înscris pe un trend ascendent, pe fondul unui număr mare de ordine de cumpărare.

Pe parcursul sesiunii a fost efectuată o tranzacţie specială cu 430.000 de acţiuni TLV la preţul de 7.150 de lei/titlu (preţul maxim de ieri).

"Excelent" Bucureşti

Acţiunile EXC au fost reluate ieri la tranzacţionare, după ce fuseseră suspendate, întrucît a avut loc fuziunea dintre societăţile "Excelent" şi "Kandia". Pe parcursul sesiunii bursiere de joi, cursul titlurilor EXC s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unui volum mic de tranzacţionare. Au fost transferate 37.212 titluri, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea fiind de 258,7 milioane de lei. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 7.100 lei/titlu, cu 250 de lei mai mare decît cursul de deschidere de ieri şi cu 12,7% mai mare decît preţul de închidere din şedinţa anterioară.

Brokerii consideră că preţul titlurilor EXC s-a apreciat ca urmare a fuziunii dintre cele două societăţi ce creează premisele îmbunătăţirii rezultatelor economico-financiare.

SIF "Moldova"

Preţul acţiunilor SIF2 a înregistrat pe parcursul şedinţei bursiere de joi o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 2 milioane de titluri, în valoare totală de 12,7 miliarde de lei. În partea a doua a şedinţei a fost transferat, la cursul de 6.300 lei/acţiune, un pachet de 248.000 de titluri SIF2, acesta fiind cel mai mare pachet transferat ieri. Restul pachetelor tranzacţionate au numărat cel mult 100.000 de acţiuni.

"Amonil" Slobozia

Titlurile "Amonil" s-au menţinut şi ieri în topul preferinţelor investitorilor, înregistrînd o lichiditate ridicată. Au fost transferate peste 6 milioane de acţiuni, în valoare totală de 2,3 miliarde de lei. Preţul a avut o evoluţie volatilă, nivelul minim înregistrat ieri fiind de 380 lei/acţiune, iar cel maxim de 409 lei/acţiune. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 557.500 de acţiuni AMO (cel mai mare pachet transferat joi) la cursul de 380 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 408 lei/titlu, cu 4,9% mai mare decît cursul de închidere de miercuri.

SNP "Petrom" Bucureşti

Lichiditatea acţiunilor SNP a înregistrat ieri o creştere semnificativă (de aproape patru ori) faţă de şedinţa precedentă. Au fost transferate peste 4,1 milioane de acţiuni în valoare totală de 10,3 miliarde de lei. Cursul s-a înscris pe un trend descrescător, astfel că ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 2.480 lei/acţiune, cu 40 de lei mai mic decît preţul de deschidere de ieri.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb