BVB Cursul titlurilor TLV la nou maxim istoric

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 februarie 2005

La Bursă au fost înregistrate şi ieri creşteri ale cotaţiilor bursiere, pe fondul unor volume ridicate de tranzacţionare. În acest context, toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat, cea mai mare creştere fiind cea a indicelui BET-FI, care a crescut ieri cu 5,89%, pînă la nivelul de 25.645,02 puncte, nivel ce reprezintă un nou maxim istoric al indicelui.

Indicele BET care urmăreşte evoluţia celor mai lichide acţiuni de la Bursă, s-a apreciat cu 1,84% iar indicele BET-C a înregistrat o creştere de 1,78% a nivelului său comparativ cu şedinţa de luni.

Investitorii şi-au orientat ieri atenţia şi către obligaţiuni.

Astfel, a fost efectuată o tranzacţie cu 33 de obligaţiuni "Finansbank, la un preţ cu 1% mai mare decît principalul. Valoarea acestei tranzacţii a fost de 349,4 milioane de lei.

"Banca Transilvania"

Cursul titlurilor TLV s-a înscris în prima parte a şedinţei bursiere pe un trend ascendent, ajungînd la un maxim de 12.900 lei/acţiune, preţ ce reprezintă maximul de tranzacţionare al ultimului an. În partea a doua a sesiunii bursiere trendul s-a inversat, astfel că ultima tranzacţie de ieri a fost efectuată la cursul de 12.700 lei/acţiune. Acesta a fost cu 2,4% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Lichiditatea acţiunilor TLV a fost ridicată. Numărul acţiunilor transferate a fost de pes-te 4,2 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 53,6 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 174.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în partea a doua a şedinţei de tranzacţionare, la preţul de 12.700 lei/titlu. Brokerii sînt de părere că aprecierea de ieri a cotaţiei acţiunilor TLV a fost determinată de comunicarea de către companie a rezultatelor financiare preliminare pentru 2004, profitul net al băncii înregistrînd o creştere de 30% faţă de anul anterior.

"Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP a înregis-trat o volatilitate ridicată pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul titlurilor transferate a fost de peste 3,7 milioane, iar valoarea transferurilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 15,89 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 168.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a şedinţei bursiere, la cursul de 4.210 de lei/titlu.

Ultima tranzacţie de ieri a fost efectuată la preţul de 4.240 lei/acţiune, în creştere cu 1% faţă de preţul de închidere de marţi.

SIF "Moldova"

Preţul acţiunilor SIF 2 a înregis-trat pe parcursul şedinţei bursiere de ieri o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Evoluţii similare au fost înregistrate ieri şi de celelalte titluri SIF. Cursul acţiunilor SIF2 a atins ieri un nou maxim istoric, de 11.200 lei/acţiune. Acesta a fost şi preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie de ieri şi a depăşit cu 7,7% cotaţia de închidere de marţi. Numărul titlurilor SIF2 a fost de peste 2,8 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 31,12 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 8.900 de acţiuni, iar preţul la care a fost perfectat acest transfer este de 11.000 lei/titlu. Brokerii sînt de părere că, una dintre cauzele care au determinat creşterea din ultima perioadă a cursului acţiunilor SIF2 a fost comunicarea de către societate a rezultatelor financiare pentru 2004 şi a dividendului brut propus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb