BVB/ GABRIEL ALDEA, INTERCAPITAL: SIF-urile revin în atenţia investitorilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iulie 2015

Piaţa a continuat şi ieri evoluţia pozitivă din ultimele şedinţe, aceasta fiind susţinută de entuziasmul resimţit pe pieţele externe după aprobarea în Parlamentul din Grecia a măsurilor de austeritate prevăzute în acordul încheiat de Guvernul elen cu liderii europeni, ne-a declarat domnul Gabriel Aldea, director adjunct la Intercapital Invest.

Potrivit domniei sale, "performerul zilei" a fost, din nou, indicele BET-Fi, acesta apreciindu-se consistent, cu 1,82%, pe fondul creşterii puternice în special a SIF-urilor.

"Dintre acestea s-au desprins ca evoluţii SIF Banat-Crişana, SIF Transilvania şi SIF Oltenia, toate cu aprecieri de peste 2%", a precizat oficialul Intercapital Invest.

Potrivit lui Gabriel Aldea, în cazul SIF1 şi SIF5 notăm atingerea unor noi maxime pentru acest an, în cazul ambelor acţiuni preţul depăşind încă de zilele trecute mişcarea în lateral din ultimele luni.

"SIF-urile revin astfel după o lungă perioadă în atenţia investitorilor, fiind practic cele mai dinamice acţiuni în ultimele zile", a mai spus reprezentantul citat, precizând că "volumele de tranzacţionare au înregistrat nivele superioare mediei ultimilor luni".

Per total, la BVB au fost realizate, ieri, tranzacţii de 56 milioane de lei (peste 12,65 milioane de euro). Un aport semnificativ a venit din partea tranzacţiilor cu acţiuni, care au însumat 54 milioane de lei din total, pe segmentul de certificate fiind schimbate titluri în valoare de 1,07 milioane lei.

Cele mai mari tranzacţii pe piaţa regular au fost realizate cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), de peste 26,54 milioane lei. Cotaţia FP a crescut cu 1,05%, la 0,8165 lei.

Tranzacţii importante au fost efectuate şi cu acţiunile SNGN Romgaz (SNG), însumând 7,4 milioane lei. Titlurile SNG au urcat cu 2,22%, la 34,5 lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au înregistrat transferuri de 4,53 milioane lei. Cotaţia TLV s-a majorat cu 0,87%, la 2,31 lei/unitate.

Pe segmentul "deal", au fost realizate schimburi de 340 mii lei cu acţiuni Electroargeş SA Curtea de Argeş (ELGS).

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare cu 0,88%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,86%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor, s-a apreciat cu 1,82%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 1,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o creştere de 1,03%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb