BVB Gabriel Necula: Publicarea rezultatelor nu a influenţat piaţa

VALENTINA STRATULAT
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2011

Gabriel Necula: Publicarea rezultatelor nu a influenţat piaţa

Tranzacţiile efectuate, ieri, au totalizat 64,33 milioane de lei, fiind cu 50% peste nivelul de marţi.

Gabriel Necula, broker la "Prime Transaction", este de părere că rezultatele financiare aferente anului trecut publicate de societăţi nu au avut nicio influenţă asupra cotaţiilor. Potrivit domniei sale, o excepţie a fost "Alro" Slatina (simbol ALR), ale cărei acţiuni ar fi subapreciate. Acţiunile ALR s-au apreciat cu 3,64%, închizând, ieri, şedinţa de tranzacţionare la preţul de 3,42 lei/ acţiune.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (simbol FP) s-au depreciat, ieri, cu 1,17%, afişând, la închiderea pieţei, un preţ de 0,593 lei/unitate. Rulajul FP a fost de numai 26,6 milioane de lei.

Brokerul de la "Prime Transaction" opinează că, în perioada următoare, cotaţiile atinse de acţiunile FP ar putea speria deţinătorii: "În cazul în care nu apare o creştere a interesului la cumpărare, preţurile titlurilor FP vor continua să scadă". Domnia sa ne-a spus că pragul pe care deţinătorii de titluri FP l-ar putea suporta este de 0,55-0,5 lei/acţiune.

Cotaţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare a scăzut, ieri, cu 0,31%, în medie, indicele care le urmăreşte evoluţia, BET-FI, cotând la 21.852 puncte.

La închiderea şedinţei, primele zece titluri în funcţie de lichiditate, incluse în calculul indicelui BET, se ieftiniseră în medie cu 1,13%. Indicele a închis şedinţa la 5.594,59 puncte. Indicele BET-NG al companiilor din sectorul energetic a atins 778,37 puncte, după o scădere de 1,86%.

Indicele extins al pieţei BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de titluri, inclusiv SIF-urile, a încheiat şedinţa de ieri cu o scădere de 2,58%, la 596,18 puncte.

Tot ieri a fost realizată o tranzacţie cu obligaţiuni de 15,86 de milioane de lei, aproximativ 20% din rulajul total de pe bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb