BVB Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": Transfer cu aproape 1% din "Electrica"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2017

Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": Transfer cu aproape 1% din "Electrica"

Indicii au crescut, pe un rulaj de 22 milioane euro

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 99 milioane de lei (21,9 milioane euro), mai mare decât miercuri (8,7 milioane lei).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a transmis: "Nivelul ridicat de volatilitate s-a păstrat şi în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.). Acţiunile Transgaz au urcat cu mai mult de 6%, stabilind un nou maxim istoric prin atingerea pragului de 350 de lei. Un alt maxim istoric s-a consemnat la Medlife, după o apreciere de 3%. De cealalată parte, titlurile Transelectrica au scăzut cu 2,5% pe parcursul şedinţei. De asemenea, lichiditatea pieţei a urcat considerabil. Pe lângă schimburile de nivel relativ ridicat din piaţa principală cu acţiuni Banca Transilvania, Fondul Proprietatea sau Romgaz, o valoare excepţională s-a înregistrat la Electrica, aproximativ 45 de milioane de lei. Un astfel de rulaj, ceva mai puţin de un procent din capitalul social, nu s-a mai consemnat de la listarea companiei".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Electrica" (EL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 44,9 milioane de lei. Cotaţia EL a stagnat la preţul de 13,76 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au închis la 2,55 lei/unitate, în urma unui rulaj de 10,4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Transgaz" (TGN) de 7,2 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 347 lei/unitate, în apreciere cu 6,12%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 5,5 milioane de lei. Cotaţia SNG a crescut cu 0,72%, la preţul de 27,85 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, şapte tranzacţii.

Două dintre acestea, însumând 8,5 milioane lei, a fost realizată cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,54 lei, cotaţia emitentului coborând cu 0,39%.

Au mai fost încheiate două transferuri "deal" cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), totalizând 4,7 milioane de lei, la preţul de 11,76 lei/acţiune.

De asemenea, a fost înregistrat un schimb de 1,4 milioane lei, cu acţiuni TGN, încheiat la preţul unitar de 344 lei, în apreciere cu 5,2%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,47%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,4%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,34%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,36%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat un avans de 0,01%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Carbochim" (CBC): +11,11%

2. "Oil Terminal" (OIL): +9,38%

3. "Turbomecanica" (TBM): +9,13%

4. "Electrocontact" (ECT): +8,24%

5. "Transgaz" (TGN): +6,12%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Romcab" (MCAB): -15%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -4,76%

3. "Banca Comercială Carpatica" (BCC): -4,05%

4. "Cemacon" (CEON): -3,95%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -3,78%

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. nu mai are nimeni curaj sa faca analize!!! la Electrica avem o problema cu ARNE care nu precizeaza cine sunt furnizorii de ultimă instanţă care au preluat clienti noi de circa 500 milioane euro. este un sau mai multi cumparatori pe EL in ultimele 15 zile dar atentie cumpara pe ,piaţa "regular"si nu pe piaţa "deal" (asf ce zice!!!) iar brd prin oferta de dividend de 6% plus capitalizarea mai mica decit TLV la active egale,a atras atentia fondurilor de investitii (se cunoaste preferinta fondurilor pentru societe generale)

    1. pai faceti D-voastra analiza,nu asa , 2 fraze, ce ar sugera ceva

      de ce oare nimeni din presa financiara nu vorbeste si de super profitul facut de OIL pe 2016

      Taman ieri a scris Bursa despre Oil cat a facut profit,imediat ce s-au dat rezultatele.

      si fara detalii, ceva de genul super profit pe 2015 ,pus la rezerva,mega profit 2016 ,ce sanse sunt sa avem cel mai mare dividend la oil anul acesta? sau deloc! sau inteles cu cei de la FP sa nu mai faca majorarea de capital cu terenurile... sau statul va face primul oferta de rascumparare, eu doar am vrut sa spun ca nu sunt ziaristi sau traderi care sa faca analize adevarate................

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb