BVB  GABRIEL ROTARU, "INTERCAPITAL INVEST": "Trendul a fost menţinut pe direcţia ascendentă, deşi creşterile nu au fost spectaculoase"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 februarie 2017

GABRIEL ROTARU, "INTERCAPITAL INVEST": "Trendul a fost menţinut pe direcţia ascendentă, deşi creşterile nu au fost spectaculoase"

Indicii, în urcare, pe fondul unei lichidităţi de 12 milioane euro

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de joi în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 53,76 milioane de lei (12 milioane euro), mai mare decât miercuri (4,58 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a declarat: "După un pas înapoi făcut în şedinţa de ieri (miercuri, n.r.), astăzi (joi, n.r.) indicele BET revine pe plus, împins în sus de majoritatea blue chip-urilor din compoziţie. Creşterile nu au fost spectaculoase, însă destul cât să menţină trendul pe direcţia de creştere. Rezultatele preliminare anunţate de BRD, împreună cu o posibilă distribuţie a profitului net de până la 70%, a determinat o lichiditate foarte ridicată în piaţa principală, valoarea schimburilor cu acţiunile emitentului trecând de 13 milioane de lei. Un rulaj în creştere, atât pe piaţa principală, cât şi pe cea «deal», s-a consemnat şi la Fondul Proprietatea, după ce astăzi (joi, n.r.) au fost publicate datele ofertei publice de cumpărare aprobate de ASF cu o zi în urmă".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 13,37 milioane de lei. Cotaţia BRD a urcat cu 0,34%, preţul de închidere fiind de 11,74 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,45%, la 0,89 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,38 milioane de lei.

Tot joi, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 5,02 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 13,98 lei/unitate, în scădere cu 0,14%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 3,43 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a apreciat cu 0,73%, ultimul preţ fiind de 27,65 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, de 11,66 milioane lei, a fost realizată cu titluri FP, la preţul unitar de 0,883 lei, cotaţia emitentului coborând cu 0,34%.

Au mai fost încheiate două transferuri "deal" cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), însumând 4 milioane de lei, la preţul 2,5 lei/acţiune.

De asemenea, a fost înregistrată o tranzacţie de 0,6 milioane lei, cu acţiuni BRD, care a fost încheiată la preţul unitar de 11,72 lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,29%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,35%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,96%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,44%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,84%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Cemacon" (CEON): +9,24%

2. "Banca Comercială Carpatica" (BCC): +5,26%

3. "Ves" (VESY): +5%

4. "Compa" (CMP): +4,7%

5. "Retrasib" (RTRA): +4,7%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): - 14,85%

2. "Armătura" (ARM): -12,44%

3. "Conted" (CNTE): -8,95%

4. "Electroputere" (EPT): -4,64%

5. "Alro" (ALR): -2,51%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb