BVB încheie T3 din 2012 cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane lei

F. A.
Comunicate de presă / 9 noiembrie 2012

Cifra de afaceri a Bursei de Valori Bucureşti SA (BVB) a fost de 4,03 milioane lei în trimestrul trei din anul 2012, în scădere faţă de acelaşi trimestru din 2011 în contextul scăderii sezoniere a valorii tranzacţionate pe piaţa de acţiuni şi unităţi de fond din acest an, se arată într-un comunicat de presă remis rredacţiei. În trimestrul trei din anul 2011 cifra de afaceri a depăşit valoarea de 6,00 milioane lei, veniturile mai mari au fost determinate de volatilitatea ridicată datorată turbulenţelor din zona euro. Piaţa produselor structurate a crescut cu 21% faţă de trimestrul trei din 2011, urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru noile produse lansate. Venituri mai mari cu aproape 20% au fost obţinute din activitatea de menţinere la tranzacţionare a emitenţilor.

În intervalul iulie-septembrie 2012 atenţia managementului a fost îndreptată spre eficientizarea activităţii prin reducerea unor cheltuieli operaţionale pentru atenuarea efectelor restrângerii activităţii de tranzacţionare pe anumite segmente, fără ca aceste măsuri să inducă riscuri operaţionale. Cheltuielile operaţionale au fost de 2,88 milioane lei în trimestrul trei din 2012, cu 17% mai mici faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Cele mai mari reduceri au fost obţinute la capitolul servicii prestate de terţi şi cheltuieli de personal. Diminuarea cheltuielilor operaţionale a permis compensarea parţială a scăderii cifrei de afaceri şi înregistrarea de profit operaţional.

Profitul operaţional obţinut în trimestrul trei din 2012 a fost de 1,15 milioane lei faţă de 2,51 milioane lei în acelaşi interval al anului trecut, pe fondul reducerii valorii de tranzacţionare. Marja profitului operaţional a fost de 28% în trimestrul trei din 2012.

Rezultatul din activitatea financiară a totalizat 0,98 milioane lei, influenţat în principal de veniturile din dobânzi, în condiţiile în care la nivelul trimestrului moneda naţională a avut o depreciere moderată şi prin urmare au fost înregistrate venituri din diferenţe favorabile de curs valutar care au compensat cheltuielile înregistrate din diferenţe de curs valutar, aferente reevaluării disponibilităţilor în valută a BVB. Veniturile din dobânzi au fost influenţate şi de scăderea disponibilităţilor BVB, urmare a achitării unor dividende record aferente profitului net realizat în 2011.

BVB a obţinut în trimestrul trei din 2012 un profit net de 1,80 milioane lei, determinat în proporţie majoritară din activitatea operaţională.

BVB a încheiat primele 9 luni din 2012 cu un profit net de 9,44 milioane lei, în condiţiile unei cifre de afaceri de aproape 14,00 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb