BVB Indicele BET-FI a pierdut ce cîştigase cu o zi înainte

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iulie 2004

Deprecierea pe parcursul şedinţei bursiere de ieri a cursurilor titlurilor SIF, fapt ce a condus la scăderea indicelui BET-FI, a întrerupt tendinţa cu care ne obişnuiserăm de vineri, 16 iulie, respectiv înregistrarea de către cei trei indici, la finele fiecărei sesiuni bursiere, de noi maxime istorice. BET-FI s-a depreciat ieri cu 2,69% ajungînd la nivelul de 16.218,76 puncte, după ce, cu o zi înainte, înregistrase o creştere de 3%.

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri a fost de 81,4 miliarde de lei, în creştere cu 27% faţă de sesiunea precedentă. Au fost efectuate două tranzacţii cu un număr de 10 obligaţiuni BRD, la un preţ mai mare cu 3% decît principalul. Valoarea celor două transferuri s-a ridicat la 271,9 milioane de lei.

"Amonil "Slobozia

Pe parcursul şedinţei bursiere de joi, preţul acţiunilor AMO s-a înscris pe un trend ascendet, maximul atins fiind de 440 lei/titlu. Spre sfîrşitul sesiunii, cursul a înregistrat o uşoară corecţie negativă, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 420 lei/titlu, cu 7,7% mai mare decît cursul de închidere de miercuri.

Alin Brendea, director de tranzacţionare la "Prime Tranzaction" Bucureşti, consideră că preţul acţiunilor AMO s-a apreciat ieri ca urmare a revizuirii de către societate, într-un sens pozitiv, a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Astfel, societatea anticipează un profit de 56,9 miliarde de lei pentru 2004, după ce, iniţial, prevăzuse o pierdere de 154,4 miliarde de lei.

"Zimtub" Zimnicea

Preţul titlurilor ZIM a crescut în prima parte a sesiunii de la 16.400 lei la 18.500 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 17.500 lei/titlu, cu 6,7% mai mare decît preţul de închidere de miercuri. Volumul de tranzacţionare a fost mai ridicat decît de obicei, numărul acţiunilor transferate fiind de 41.745. Brokerii pun această creştere a cursului pe seama faptului că preţul de tranzacţionare al titlurilor ZIM este mic în comparaţie cu valoarea activului net pe acţiune.

"Rulmentul" Braşov

Acţiunnile RBR au înregistrat pe parcursul şedinţei bursiere de joi o lichiditate ridicată, fiind transferate aproape 2 milioane de titluri. Cursul s-a înscris pe un trend ascendent, cel mai mare nivel atins fiind de 1.460 lei/acţiune, acesta reprezentînd un nou maxim istoric. Ultimul transfer a fost perfectat la preţul de 1.430 lei/acţiune, cu 6,7% mai mare decît cursul de închidere de miercuri. La jumătatea şedinţei a fost transferat un pachet de 300.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri), la cursul de 1.410 lei/acţiune. Restul pachetelor tranzacţionate au numărat cel mult 200.000 de acţiuni.

SNP "Petrom" Bucureşti

În aşteptarea rezultatelor privind privatizarea "Petrom", investitorii sînt rezervaţi în ceea ce priveşte tranzacţiile la Bursă. Pînă aproape de sfîrşitul şedinţei bursiere de ieri, transferurile cu titluri SNP au fost efectuate la preţuri cuprinse între 2.510 lei şi 2.530 lei/acţiune. Spre finele sesiunii au fost înregistrate fluctuaţii mai mari ale cursului, acesta ajungînd pînă la un maxim de 2.560 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 2.550 lei/titlu, acelaşi cu preţul de închidere de miercuri. Lichiditatea s-a situat la un nivel ridicat, numărul titlurilor transferate depăşind 3,7 milioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb