BVB Indicii au făcut un pas înapoi, pe o lichiditate modestă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iunie 2010

Indicii au făcut un pas înapoi, pe o lichiditate modestă

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la numai 17,8 milioane de lei, fiind în scădere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate joi.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în scădere uşoară, fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe.

Sectorul SIF a fost perdantul pieţei, după ce a consemnat corecţii de până la 2% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 22.653 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri lis­tate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 1,05%, în şedinţa bursieră de joi, ajungând la 5.137 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 1,15%, până la 3.017 de puncte.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 4,36 milioane lei, în total fiind transferate 368 de mii de acţiuni. Cotaţia de referinţă a coborât la 11,8 lei/acţiune.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" s-au depreciat şi ele cu aproape 1%, la 1,36 lei/titlu, în urma unor transferuri de 3,72 milioane de lei, ocupând locul trei în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 0,69 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au continuat deprecierile semnificative de miercuri, marcând o scădere de 0,95%, până la 1,04 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "Titan" Pantelimon (simbol MPN) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 11,76%, ajungând la 0,30 lei, în timp ce acţiunile "Socep" Constanţa (simbol SOCP) au consemnat o apreciere de 1,16%, până la 0,174 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb