BVB Indicii bursieri au atins noi maxime istorice

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 noiembrie 2005

65% din rulajul bursier a fost realizat cu acţiunile SIF

Indicii bursieri s-au apreciat, astfel că indicele BET-FI care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF a atins un nou record, ajungînd la nivelul de 42.957,16 puncte. Acesta a crescut cu 148,45% de la începutul anului şi pînă în prezent. Indicele BET, care indică evoluţia cotaţiilor celor mai lichide zece acţiuni listate a atins ieri un nou maxim istoric, închizînd ziua la nivelul de 6.620,53 de puncte. Valoarea totală tranzacţionată a fost ieri de peste 53 de milioane de RON. Sectorul bancar şi cel financiar au avut o evoluţie bună, în timp ce segmentul petrolier a fost reprezentat doar de titlurile "Rompetrol Rafinare", SNP "Petrom" fiind suspendat de la tranzacţionare în vederea desfăşurării adunării generale ordinare şi extraordinare.

Cel mai lichid emitent de la prima categorie a fost "BRD-Groupe Société Génréale" cu un rulaj de 6,30 milioane de RON.

Cotaţia a atins maximul zilei de 14,2 RON/acţiune în prima parte a şedinţei, însă spre final aceasta a închis la 14 RON/ acţiune, în creştere cu 2,2% faţă de cea din ziua anterioară.

Acţiunile "Banca Transilvania" au înregistrat o creştere de preţ la finalul zilei de pînă la 1,25 RON/ acţiune, cu 2,5% mai mare decît cel de luni. Valoarea totală tranzacţionată cu acţiunile băncii a însumat circa 5 milioane de RON, respectiv aproximativ jumătate din rulajul primei categorii. Cotaţia acţiunilor la "Antibiotice" Iaşi a mai înregistrat o apreciere în cursul sesiunii bursiere de ieri, poziţionînd cursul la finalul şedinţei la 0,99 RON/acţiune, în creştere cu 0,5% faţă de cel anterior.

În ceea ce priveşte acţiunile SIF, acestea au fost caracterizate de aprecieri susţinute. Cea mai mare creştere de curs a fost înregistrată de titlurile SIF2 "Moldova". Preţul acestora la finele sesiunii bursiere a fost de 2,08 RON/acţiune, în creştere cu 4,5% faţă de cel anterior. Valoarea perfectată cu titlurile SIF2 s-a situat la nivelul de peste 7,7 milioane de RON. Cel mai tranzacţionat emitent la această categorie a fost SIF3 "Transilvania", cu un rulaj de peste 9,7 milioane de RON.

La categoria a doua, preţul acţiunilor "Rompetrol Rafinare" Constanţa a fost în scădere. Astfel, cursul la finele sesiunii bursiere s-a cifrat la 0,1140 RON/acţiune, în scădere cu 0,9% faţă de cel anterior.

La aceeaşi categorie, o evoluţie spectaculoasă au avut-o acţiunile "Flamingo" International. Cursul acţiunilor a urcat cu 7,3% pînă la nivelul de închidere de 0,4730 RON/acţiune. Lichiditatea a fost bună, fiind tranzacţionate peste 277.000 de acţiuni, în sumă de circa 129.000 de RON.

"Impact" Bucureşti

Rezultatele financiare ale companiei "Impact" au determinat investitorii să acţioneze la cumpărare, conducînd la creşterea cotaţiei cu 0,9% pînă la nivelul de 0,4550 RON/acţiune. Au fost tranzacţionate peste un milion de acţiuni, în sumă de circa 470.000 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb