BVB Indicii, în creştere, pe fondul unui rulaj de 4 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iulie 2016

Indicii, în creştere, pe fondul unui rulaj de 4 milioane euro

Aproape o treime din lichiditate, realizată prin "deal"-urile cu titluri TLV şi SIF3

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de două transferuri de tip "deal", realizate cu acţiuni "Banca Transilvania" (TLV), respectiv "SIF Transilvania" (SIF3), care au însumat 5,51 milioane lei, adică 30% din volumul totală, de 17,84 milioane lei (4 milioane lei).

Cel mai important dintre acestea, în valoare de 3 milioane lei, a fost realizat cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,17 lei, în urcare cu 0,23%.

Prin intermediul celei de a doua tranzacţii "deal" au fost transferate titluri SIF3 de 2,6 milioane de lei, în scădere cu 0,95%, la preţul 0,26 lei/acţiune.

Opt dintre indicii BVB au încheiat şedinţa de ieri în urcare, în contextul în care rulajul total a fost puţin mai mare decât luni, când a fost înregistrată o lichiditate de 3,74 milioane de euro.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) a adus creşteri uşoare pentru indici, până la 0,33% în cazul indicelui sectorului energetic, BET-NG. Acţiunile care au dus la această creştere sunt cele ale Electrica (EL), +0,92%, Transelectrica (TEL), +0,7% şi Transgaz (TGN), +0,71%. Printre puţinele acţiuni Blue Chip cu variaţii mai mari de 1% au fost cele ale SIF Banat Crişana (SIF1), cu o creştere de 1,36% şi cele ale SIF Transilvania (SIF3), cu o scădere de 1,71%".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 2,71 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat cu 0,67%, preţul de închidere fiind de 22,7 lei/unitate.

Titlurile TLV au scăzut cu 0,46%, la 2,155 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,41 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,23 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,781 lei/unitate, în creştere cu 0,13%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 1,22 milioane de lei. Ultimul preţ al transferurilor cu acţiuni TGN a fost de 282 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 0,02%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,03%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,23%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb