BVB Indicii, în creştere uşoară, pe un rulaj de 8,95 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 octombrie 2015

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 39,55 milioane de lei (8,95 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction notează: "Acţiunile de la BVB au recuperat o parte din pierderile de ieri (miercuri, n.r.), însă spre finalul şedinţei au fost afectate de scăderile mari de pe pieţele externe. Indicele BET a crescut în cele din urmă cu doar 0,33%, după ce pe parcursul zilei a ajuns şi la o apreciere de 1%.(...) Singurii indici care au încheiat şedinţa pe minus sunt BET-FI (care a scăzut cu 0,21%) şi BET-NG (care a coborât cu 0,11%). Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a ajuns la 7,7 milioane de euro, ponderea tranzacţiilor Deal fiind însă mult mai mică decât în şedinţa anterioară. Acestora li s-au adăugat 940.000 de euro pe piaţa de obligaţiuni şi 270.000 pe cea de produse structurate".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,48 milioane de lei. Cotaţia FP a stagnat la 0,79 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au apreciat cu 1,31%, la 2,32 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,48 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 4 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,6 lei/unitate, în creştere cu 1,92%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 2,26 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a apreciat cu 0,33%, ultimul preţ fiind de 30,1 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Una dintre acestea a fost realizată cu acţiuni "OMV Petrom" (SNP), în valoare de 2,23 milioane de lei, la un preţ 0,334 lei/unitate, în scădere cu 0,3% faţă de referinţă. De asemenea, a mai fost înregistrat un transfer cu titluri "Electrica" (EL), în valoare de 2 milioane de lei, în stagnare la un preţ de 11,78 lei/unitate. Nu în ultimul rând, a mai fost realizat un deal de 0,47 milioane de lei cu acţiuni "Turism Felix" (TUFE), în coborâre cu 14,86% la preţul de 0,1575 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,3%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,25%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb