BVB Interes ridicat pentru titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 februarie 2005

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri a totalizat 495 miliarde de lei, în creştere cu 22% comparativ cu ziua anterioară. Şedinţa de ieri s-a remarcat printr-o lichiditate ridicată, numărul acţiunilor transferate depăşind 119 milioane. Cei trei indici bursieri şi-au continuat ascensiunea, pe fondul creşterii cursului la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate. BET, BET-C şi BET-FI au atins din nou maxime istorice. Cea mai pronunţată apreciere, de 2,58%, a fost înregistrată de indicele BET-FI, care a ajuns la 31.658 de puncte. Ceilalalţi doi indici au înregistrat aprecieri mai moderate, de 0,43% (BET) şi 0,83% (BET-C).

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat ieri că începînd cu data de 1 martie 2005, în cadrul sumarului zilnic al tranzacţiilor, preţurile de închidere pentru valorile mobiliare tranzacţionate la BVB vor fi afişate atît în moneda veche (ROL), cît şi în moneda nouă (RON). Sumarul zilnic al tranzacţiilor va fi disponibil după încheierea fiecărei şedinţe de tranzacţionare.

Pînă la data de 1 iulie 2005, operaţiunile bursiere derulate în cadrul sistemului electronic de tranzacţionare al BVB se vor realiza ca şi în prezent, în baza ordinelor de tranzacţionare exprimate exclusiv în lei vechi (ROL).

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Interesul investitorilor pentru acţiunile RRC a fost ridicat. Valoarea totală a tranzacţiilor a însumat ieri peste 100 miliarde de lei, fiind transferate 87,3 milioane de acţiuni. Şedinţa s-a deschis miercuri la preţul maxim de 1.180 lei/acţiune şi s-a închis la cursul de 1.170 lei/acţiune, în creştere cu 1,7% faţă de nivelul din ziua anterioară. Brokerii sînt de părere că preţul acţiunilor RRC a înregistrat ieri fluctuaţii puternice. Ei spun că există o presiune pe vînzare, iar cumpărătorii profită de graba vîn-zătorului, în aşteptarea unor preţuri mai bune. Un interes pentru aceste titluri ar putea fi generat şi de rezultatele favorabile raportate de companie. Aceasta a trecut pe profit, după pierderile înregistrate în anul 2003.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Cursul acţiunilor TLV a atins ieri un nou maxim istoric, de 14.700 lei/acţiune. Acesta a fost şi preţul de închidere al şedinţei. "Interesul pentru aceste acţiuni este foarte mare, întrucît investitorii se aşteptată ca Banca să dea acţiuni gratuite, aşa cum a făcut şi în 2003 ", afirmă un broker.

"BRD-Groupe Societe Generale" Bucureşti

Acţiunile BRD au făcut obiectul unei tranzacţii speciale, în sumă totală de 90 miliarde de lei. Preţul la care a fost efectuat aceasta a fost de 60.000 lei/acţiune. Şi transferurile încheiate în piaţă au atins acest preţ, care reprezintă un nou maxim istoric pentru titlurile BRD.

SNP "Petrom" Bucureşti

Şi titlurile emise de "Petrom" au atins ieri un nou maxim istoric, de 5.250 lei/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor încheiate ieri s-a ridicat la 50,4 miliarde de lei, prin care s-au transferat 10,2 milioane de acţiuni. Brokerii susţin că este posibil să existe un cumpărător pe termen lung interesat de aceste titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb