BVB Investitorii sînt cu ochii pe "Rompetrol Rafinare"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2005

În partea a doua a zilei de ieri, acţiunile rafinăriei "Rompetrol" au fost suspendate de la tranzacţionare, la ora 13:28, cînd pe Bursă a fost remis un comunicat al societăţii cu privire la rezultatele financiare de pe primele şase luni. Drept urmare, acţiunile RRC nu s-au mai tranzacţionat, urmînd ca astăzi să fie reluate. În aşteptarea rezultatelor, investitorii nu au achiziţionat acţiuni, ci, conform spuselor brokerilor, au existat mai multe ordine de vînzare în piaţă, conducînd la scădere cotaţiei.

Brokerii sînt de părere că investitorii stau cu ochii pe titlurile RRC şi prevăd o evoluţie ascendentă a preţului ca urmare a rezultatelor foarte bune raportate de conducerea companiei.

Şedinţa a fost una liniştită comparativ cu celelalte din săptămîna trecută, cînd interesul investitorilor a fost mult mai crescut, în special pentru titlurile SIF. La Bursă au fost tranzacţionate aproape 30 milioane acţiuni, valoarea totală a celor 3.002 tranzacţii ridicîndu-se la peste 14 milioane de RON, respectiv 4,050 milioane euro.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregistrat o scădere cu 0,30%, în timp ce indicele BET - FI s-a apreciat cu 1,96% , fiind singurul care s-a menţinut pe creştere pe tot parcursul zilei.

La categoria I, cele mai lichide titluri tranzacţionate au fost cele ale "Petrom" şi "Banca Transilvania". Cursul acţiunilor băncii a suferit o corecţie spre finalul zilei, astfel încît preţul de închidere a fost de 0,8450 RON/acţiune, în scădere cu 0,59% faţă de cel din ziua anterioară. În topul preferinţelor investitorilor au fost ieri, acţiunile "Petrom". Rulajul s-a situat la nivelul de 5,8 milioane de RON. Cotaţia la finalul sesiunii bursiere a fost preţul maxim al zilei de 0,4680 RON/titlu, în creştere cu 1,5% faţă de cel din ziua percedentă.

Dintre societăţile de investiţii financiare, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale SIF2 "Moldova" Bacău. Tranzacţiile SIF2, într-un volum de peste 1.760.000 acţiuni, s-au ridicat la o valoare totală ce a depăşit două milioane de RON. Preţul de închidere a fost de 1,180 RON/acţiune, în creştere cu 0,9% faţă de cel anterior. SIF5 s-a tranzacţionat într-un volum de peste un milion de acţiuni, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de RON. Preţul de închidere de ieri a fost de 1,390 RON/acţiune, în creştere cu 1,5%.

La categoria a II-a, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale "Rompetrol Rafinare" Constanţa (RRC). Acţiunile RRC s-au tranzacţionat într-un volum de 6.801.000 titluri, cu o valoare totală de 657.223 RON. Preţul de închidere s-a situat la nivelul de 0,0955 RON/acţiune, în scădere cu 2% faţă de cel din şedinta anterioară.

"Flamingo International"

Acţiunile "Flamingo" au înregistrat aceeaşi cotaţie ca cea din sesiunea precedentă. Preţul de închidere de ieri a fost de 2,4000 RON/acţiune, după ce pe parcursul zilei a atins minimul de 2,3300 RON/acţiune.

Valoarea totală a transferurilor perfectate cu acţiunile companiei de IT a fost de 109.606 RON, la un volum tranzacţionat de aproximativ 47.000 titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb